Minél hamarabb teljes életet!

Miskolc – Négy és fél milliárd forintból megújul a régió 11 kórházának rehabilitációs ellátása, ezen belül a Miskolci Semmelweis Kórházban fejlesztik a pszichiátriai, a pulmonológiai valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátásokat – adták hírül a keddi projektnyitó rendezvényen.

A konzorciumvezető a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. A fejlesztés lényege, hogy a gyógyult betegek minél hamarabb teljes életet élhessenek, s javuljon az ellátáshoz való hozzáfé­résük.

A Semmelweisben 940 millió forint uniós forrást költhetnek a fejlesztésekre: 813 millióból az épületek újulnak meg, 83 milliót gép- és műszerbeszerzésre fordítanak. A pszichiátriai épület egy további emelettel bővül, így 102 rehabilitációs ágyon történhet az ellátás. A fejlesztés a pulmonológiai és a mozgásszervi osztályok részleges felújítását, komfortosítását is magába foglalja, továbbá 5 ággyal bővül a hospice ellátás. Az orvos-technológiai eszközök beszerzése közül kiemelkedik a tüdőgyógyászati osztályon létesítendő új laboratórium.

ÉM
hirdetés


hirdet�s