Mindszenti beteg – elkészült a boncolási jegyzőkönyv

Nem hibázott a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház a mindszenti beteg halála ügyében – erre a következtetésre jutott a kórház és a fenntartó önkormányzat vezetése a csütörtökön elkészült boncolási jegyzőkönyv eredményeinek ismeretében. Az elhunyt beteg személyiségi jogaira hivatkozva a kórház főigazgatója nem árulta el, mi okozta a beteg halálát. Az elkészült kórbonctani jegyzőkönyv alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a beteg halála és a hódmezővásárhelyi kórházban végzett ellátás között nincs összefüggés – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lázár János polgármester. A polgármester elmondta, nem bánta meg, hogy a beteg halálakor a nyilvánossághoz fordult. Mint mondta, az a szándék vezérelte, hogy az esetre felhívja a közvélemény figyelmét és az elkövetkezendő időszakban is így tesz majd.

Ha az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyelet képviselői azt gondolják, hogy bármiben hibázott a hódmezővásárhelyi kórház, akkor tegyenek feljelentést – mondta Lázár János. Ellenkező esetben ne “sározzák” tovább a kórházat és az érintett orvosnőt.

Kallai Árpád, a kórház főigazgatója megerősítette, hogy a beteg halálával kapcsolatban nem merültek fel olyan körülmények, amelyek miatt a doktornővel szemben bármilyen munkaügyi eljárást kellene folytatni. A doktornő nincs felfüggesztés alatt, nem rúgták ki, nem folyik ellene vizsgálat, nem tervezik az elbocsátását, dolgozik tovább – mondta Kallai Árpád főigazgató.Sporthírek