Hajdú-Bihar

2011.07.11. 22:16

Brutális vihar Debrecenben

<div>Debrecen. - Az elmúlt évek legdurvább vihara csapott le hétfő este Debrecenre, ahol - teljességgel szokatlan módon - a főbb útvonalakon sípcsontig, a kisebb utcákon térdig ért a víz.

Debrecen. - Az elmúlt évek legdurvább vihara csapott le hétfő este Debrecenre, ahol - teljességgel szokatlan módon - a főbb útvonalakon sípcsontig, a kisebb utcákon térdig ért a víz. A hatalmas eső és a brutális széllökések következtében másodpercek alatt fehérneműig (!) ázott az ember, a belvárosi árkádok és kapualjak pillanatok alatt megteltek didergőkkel. A közvilágítás sok helyen gyakorlatilag megszűnt (csak pislákoltak a fények), a Kossuth téren 20-30 centiméter magasan hömpölygött a víz a díszburkolaton. Lejjebb, a Hatvan utca olyan képet festett, mint egy megáradt patak, a Bajcsy-Zsilinszkyn vagy a Szepességin pedig helyenként térdig lehetett merülni. A járdák és az úttest mindenütt megtelt leszaggatott ágakkal, de egész fák is kidőltek.

A szél a fákban okozott károkat

A széles Nyugati utcán a járda eltűnt. A Széchenyin az autósoknak is erőfeszítésbe került a közlekedés, annyira kerülgetni kellett a fadarabokat, a Küküllő utcán (és feltehetően egy sor másik utcában is) teljesen ellehetetlenült a haladás a járművekre zuhant, az úttesten keresztbe fekvő fák miatt.

A szél szerte Debrecenben nagy kárt tett a gyümölcsfákban, a tujás kertekben.


Debrecen - Orkán erejű széllel, jéggel érkezett meg a vihar hétfőn este Debrecenbe, s mint a katasztrófavédelem ügyeletesétől megtudtuk, Hajdú-Biharban leginkább a megyeszékhelyen pusztított. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!