Mindkettőnek más-más miatt fontos

Mindkettőnek más-más miatt fontos
Az utolsó otthonában szerepel szombaton a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga küzdelmeiben Győrben lép pályára a Mezőkövesdi KC szombaton 18 órától. A borsodiak egy remek idegenbeli győzelem után – a Gyöngyöst fektették két vállra – ismét „házon kívül” bizonyíthatnak.

Saját ritmust

– Ez egy tipikus „négypontos” mérkőzés lesz, amely mindkét csapat számára más-más miatt fontos – kezdte Rosta István, az MKC játékos-edzője. – Ellenfelünk mindenképpen el akar kerülni az utolsó helyről, míg ha nekünk sikerülne begyűjteni a két pontot, azzal megerősítenénk a helyünket a középmezőnyben. Azonban jelzés értékű, hogy a dunántúliak idegenben, a Csurgó otthonában szerezték meg az első pontjukat, és azt pedig bátran ki merem jelenteni, hogy erősebbek annál, mint ahol most állnak. Győrben nagy hagyománya van a kézilabdának, több tehetséget adtak a sportágnak, és jelenleg is formálódik a fiatal csapatuk. Abban biztos vagyok, hogy nyílt sisakos, jó mérkőzés lesz, melyen a célunk a győzelem megszerzése. Az tény, hogy hosszú utazás után kell bizonyítanunk, így a legfontosabb az lesz, hogy minél hamarabb felvegyük a meccsen a saját ritmusunkat, mert ha mi tudunk irányítani, akkor elérhetjük a célunkat idegenben is.

Edzőket váltottak

A Mezőkövesdi KC csapata mindkét idegenbeli győzelme után edzőt váltottak az adott riválisnál. A kecskeméti siker után Kun Istvánnak köszönték meg a munkát az alföldi városban, utódja Skaliczky László lett. A gyöngyösi győzelem után Jano Pálnak kellett távoznia, az ő helye egyenlőre még üres a kispadon.