Helyi közélet

2010.08.12. 19:07

Önkormányzati választás 2010 | „Ismert és elismert jelöltek”

<p>Miskolc - A Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (SZEME) az Avasi kilátó erkélyén mutatta be az őszi önkormányzati választáson indulni szándékozó képviselő-jelöltjeit.</p>

„Az egyesület mind a 20 körzetben ismert és elismert jelöltet indít, akik civil tagokként méltó módon tudják képviselni a miskolciak érdekeit a városi közgyűlésben” – mondta el Hircsu Ákos az egyesület polgármester jelöltje. A közrend, közbiztonság javítása mellett, a lakhatási körülmények és a munkahelyteremtés jelenti többek között programjuk fő célkitűzéseit – tette hozzá. A SZEME jelöltjeinek listája:

1.választókerület: Tamáska-Varga Ákos

55 éves, történelem-magyar szakos tanár, a Selyemréti Általános Iskolában dolgozik. Két felnőtt gyermeke van. Legfőbb feladatának a magyar nyelv, a magyar kultúra ápolását tartja.

2.választókerület: Jeney Ákos

21 éves, programtervező informatikai szakos hallgató a Miskolci Egyetemen. Szirmán lakik, konzervatív gondolkodású fiatal, aki a biztonságosabb kertvárosi környezetért szeretne tenni.

3.választókerület: Romhányi Péter

33 éves, vízgazdálkodási üzemmérnöki tanulmányait idén fejezi be. Szaktudását ezen a területen szeretné kamatoztatni a miskolci lakosok érdekében.

4.választókerület: Feith Károly

53 éves, a Tapolcaiak Kulturális Egyesületének hét éve az elnöke, 25 éve él Miskolctapolcán, volt önkormányzati képviselő és idegenforgalmi bizottsági tag.

5. választókerület: Molnár Zsolt

41 éves, nős, két gyermek édesapja. 20 éve él az Avason. Az Avasi Polgárőr Egyesület tagja, vállalkozó.

6.választókerület: Ömböli Norbert

26 éves, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán végzett energiagazdálkodó ágazaton. Gyermekkorától az Avason él.

7.választókerület: Balogh Béla

55 éves, két gyermeke van. 28 éve él az Avas hármas ütemében, a kereskedelemben dolgozik. Hobbija a sport, azon belül is a labdarúgás és a salakmotor.

8.választókerület: Dr. Solymosi István

55 éves, nyugalmazott rendőr alezredes, a vagyonvédelmi, majd a vizsgálati osztály volt vezetője. Egy gyermeke van. Jelenleg a BM Bűnmegelőzési Akadémia oktatója.

9.választókerület: Hircsu Ákos

30 éves, házas. A napokban várják első gyermekük születését. Tanítói és politológus diplomával, valamint irodalomtudományi doktori abszolutóriummal rendelkezik. Az egyesület polgármesterjelöltje.

10.választókerület: Kozák Tibor

46 éves egy 6 éves kisfia van, neki is szeretne egy élhetőbb Miskolcot építeni. Több miskolci zenekarban is játszik basszusgitáron. Jelenleg a körzetben közös képviselőként is dolgozik.

11.választókerület: Ifj. Tistyán György

27 éves. A Nyíregyházi Főiskolán végzett magyar nyelv és irodalom szakon. 2008-ban amatőr színészként a Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában Prima Junior díjat nyert társulat tagja.

12.választókerület: Szabó Ildikó

24 éves, politológia szakos hallgató a Miskolci Egyetemen. A civil mozgalmakban látja Magyarország fejlődési lehetőségét és jövőjét, emiatt szeretne civil képviselőként dolgozni a városlakókért.

13.választókerület: Szemes István

45 éves, két gyermeke van. Családi vállalkozásukat vezeti. A Bábonyibércen és környékén számos akciót szervezett a közrend, köztisztaság helyreállítása érdekében. Az „Érpataki modell” miskolci bevezetésének élharcosa.

14.választókerület: Hubay György

56 éves sportmenedzser. Egy felnőtt fia van. Többszörös magyar bajnok kerékpározó. Korábban nyolc évig volt önkormányzati képviselő, négy évig a Sportbizottság elnöke.

15.választókerület: Hollósy András

29 éves, történelem szakos bölcsész és középiskolai tanár végzettsége van. Korábban televíziós és rádiós tudósítóként, műsorvezetőként dolgozott, jelenleg vállalkozó.

16.választókerület: Kiskartali Roland

31 éves, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán utolsó félévét kezdi. 21 éve él a Szeder utcán. A miskolciak életminőségének javítását tartja a következő városvezetés legfőbb feladatának.

17.választókerület: Rózsa Viktor

42 éves, nős, két gyermek édesapja. Közgazdasági, valamint rendszerinformatikusi végzettsége van. Legnagyobb problémának az autóbusz-közlekedést tartja, vissza szeretné állítani a régebbi menetrendet Miskolcon.

18.választókerület: Ács Gábor

49 éves, gépész-üzemmérnök. Nős, négy gyermeke van. Az első Miskolci Sakkiskola alapítója. Jelenleg gyermekek képességfejlesztésével foglalkozik.

19.választókerület: F. Nagy Zsuzsanna

Házas, két gyermek édesanyja. Az Ökológiai Intézet munkatársa. Kollégáival közösen dolgozták ki Miskolc Város Környezetvédelmi Programját. A Városfejlesztési Bizottság civil delegált tagja.

20.választókerület: Lazur István

36 éves, nős egy gyermek édesapja. Kovács, valamint személy- és vagyonőr végzettsége van. Diósgyőrben polgárőrként igyekszik tenni a közbiztonság javulásáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában