Mindig a soron következő feladatra koncentrálnak

Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője
Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A szakember elégedett a matyóvárosi feltételekkel és játékosainak hozzáállásával. Interjú: Pintér Attilával, a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjével.

A volt szövetségi kapitány Mezőkövesden is azt vallja, hogy csak akkor érhetnek el szép sikert, ha a csapat és szurkolótábora egymásra talál – többek között erről is beszélt az Észak-Magyarországnak adott interjújában.

– Húsz év után milyen érzésekkel tért vissza megyénkbe?

Pintér Attila: Diósgyőr mindig a szívem csücske marad. Azt a szeretetet, amit a szurkolóktól kaptam az ott töltött idő alatt, egyenesen csodálatos volt. Remélem, hogy ezt egyszer majd viszonozhatom és így törleszthetek valamit a szurkolók felé fennálló tartozásomból.

– Milyen elvek alapján keresett játékosokat Mezőkövesdre?

Pintér Attila: Akik megfelelnek az elvárásaimnak: kreatívak, ügyesek, és akik alárendelik magukat a csapat és a klub érdekeinek. Továbbá olyanokat, akiket a jó isten tehetséggel áldott meg, őket pedig nem korlátozom.

– „Fiai” tegezik vagy magázzák?

Pintér Attila: A labdarúgó-­öltözőben megszokott rend szerint járunk el. Akik tudják, hogy ez mit jelent, a választ is tudják.

– Hogyan dolgoznak keretének tagjai?

Pintér Attila: Nem vagyok varázsló… Hiszek az elvégzett munkában, és vallom, hogy ennek előbb vagy utóbb meglesz az eredménye. Egy-két nap vagy egy-két hét kevés, ilyen rövid idő alatt senki nem képes csodára. Az eredményességhez idő, türelem és tudatosság szükséges minden téren és mindenki részéről. Konkrét válaszom pedig az, hogy nagyon jól teszik a dolgukat a játékosok az edzéseken.

– A felkészülési mérkőzések összeállításából az tűnik ki, hogy teljesen új csapatot épít.

Pintér Attila: Az játszik, aki a legjobban teljesít. Nálam nincsenek bérelt helyek, és soha nem is voltak. Van még három hetünk arra, hogy megtaláljuk a kezdő tizenegyet.

– Befogható-e még a Gyirmót, vagy csak a második helyet célozzák meg?

Pintér Attila: Csak saját magunkkal foglalkozunk és az előttünk álló, éppen következő mérkőzéssel. Az elnök úr és az elnökség azt fogalmazta meg, hogy nem probléma, ha nem kerülünk fel, viszont kezdjük el az építkezést, rakjuk le egy ütőképes csapat alapjait. Nos, ezen vagyunk, és hogy sikerül-e, majd elválik. Miként az is, hogy mennyi pontot sikerül összegyűjtenünk, és ez mire lesz elegendő. Hiszen ha az előttünk állók megnyerik az összes mérkőzésüket, nincs miről beszélni. Ezért mondom, hogy mindig a soron következő feladatra koncentrálunk, semmi másra.

– Elődjével, Benczés Miklóssal konzultált-e?

Pintér Attila: A szerződésem előtt nem. Miklóssal jó a viszonyom, és ő az, aki jól ismeri ezt a csapatot. Azon játékosok esetében, akiket nem ismertem, érdeklődtem nála felőlük és készségesen elmondta a véleményét.

A teljes interjú az Észak-Magyarország pénteki számában olvasható.

 

– Kolodzey Tamás –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s