Mindent beleadtak a végén

Akt.:
Mindent beleadtak a végén
Miskolc – Örökrangadót rendeztek pénteken este a jégkorong Mol Ligában: a Macik ellenfele az FTC volt.

Különös aktus, lánykérés vezette fel a mérkőzést, majd a lehető legrosszabbul kezdődött a találkozó a Macik számára.

Mindössze 24 másodperc telt el, amikor Dancsfalvi a kékvonal közeléből emelt a kapura, az erőtlen korong pedig a kapuban kötött ki (0-1). Ezután Nagy G. akadályozásért kapott két perces büntetést, de a sárga-feketék kivédekezték hátrányukat. A nézők csendben figyelték, ahogyan kedvenceik próbálkoznak, de hosszú percekig semmit nem tudtak felmutatni. Az első harmad közepétől a hazaiak már lövésekre is vállalkoztak, de próbálkozásaikat nem kísérte siker. A 13. percben Feil fogásért kapott 2 perc ,,jutalmat”, a Jegesmedvék azonban messze voltak attól, hogy egyenlítsenek. Szinte rá sem lehetett ismerni a miskolciakra, akik szétesően, elképzelés nélkül korongoztak.

Hatan három ellen

Két kiállítással kezdődött a második harmad. Egy percig négy hazai volt a jégen három fradista ellen, majd harminc másodpercig egyenesen hat miskolci rohamozta a Fradi kapuját, ugyanis Kehler kapusát is levitte , hogy csapatának kettős emberelőnyét hármasra váltsa. Ennek aztán meg is lett az eredménye, a 24. perc elején Gőz asszisztját Fodor közelről értékesítette (1-1). A 26. percben már nyolcadik kétpercesüket szedték össze a zöld-fehérek, a formán kívül korongozó Salugáék azonban csak szenvedtek a jégen. A hazai nyomás persze fokozódott, a vendégek kapusának gyakran kellett játékba avatkoznia és Meravy hozta is jó formáját. A harmadot szerény kivitelezésű dulakodás zárta, ennek végén mindkét oldalon kiültettek egy korongozót.

Harc a győzelemért

A harmadik harmadot nagy elánnal kezdték a csapatok, amelyek igyekeztek kicsikarni a talán mindent eldöntő második gólt. A 42. percben Czuba ütőjében maradt a Macik vezető gólja, közelről ugyanis nem tudta megemelni a korongot, így a spárgázó Meravy mentett. A 44. perc hozta meg a sárga-feketék vezetését: az ujjtöréséből éppen felépült Miskolczi fonákkal vette be a Fradi kapuját (2-1). Ekkor jött meg a hazaiak étvágya, hiszen másfél perc elteltével Dubek közelről terelte a korongot a zöld-fehérek ketrecébe és ezzel eldőlt az összecsapás sorsa (3-1). Az utolsó percekben a Jegesmedvék az eredmény tartására rendezkedtek be, a Fradi pedig már nem tudott újítani, így ha verejtékesen is, de megszületett a várva várt hazai siker. A hajrában a Fradi kért időt, de ez már nem osztott és nem szorzott, pedig még kapusukat is levitték. Biztató a jövőre nézve, hogy ezúttal a fiatalok vitték a prímet a jégen a Macik közül, csapatuk játéka pedig biztosan lesz még jobb is, talán már vasárnap este.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Ferencváros-ESMTK 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Miskolc, 1000 néző. V.: Haszonits, Sós Z., Gangel, Kormos.

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Láda B., Szirányi, Nagy G., Saluga, Czuba – Gőz (1), Hegyi Á., RITÓ (2), Dubek 1, FODOR 1 (1) – Orosz, Bobcek, Popovics, Szilágyi, Wéber – Budai R., Sijka, MISKOLCZI 1, Nagy K. (1), Gyenes (kapus). Vezetőedző: Tim Kehler.

FTC-ESMTK: MERAVY – Győri, Erdélyi, Kiss G., Borbás, Saliji – Hrajnoha, Revák, Pilcsik (1), Gergely, Dancsfalvi 1 – Lencsés, Géczi, Feil, Hegyi Á. Z., Léránt – Bontovics, Horváth D., Hoffmann, Németh Á., Hegyi D., Szőke (kapus). Vezetőedző: Dobos Tamás.

Kiállítások: 16, illetve 22 perc.

Tim Kehler: – Örülök a győzelemnek, sokat tettünk érte! Nagyon jó volt látni, hogy Miskolczi sérülése után remek játékkal és góllal tért vissza. Vasárnap újabb teszt következik számunkra.

Dobos Tamás: – A harmadik harmad elején csináltunk két hibát és ezt a hazaiak kihasználták. Ennek ellenére partiban voltunk és ez biztató a jövőre nézve.Sporthírek