Mindent a kiváló gyep érdekében – Csúcstechnológia Miskolcon a DVTK stadionban

Mindent a kiváló gyep érdekében
Mindent a kiváló gyep érdekében - © Fotó: DVTK.eu
Miskolc – A DVTK Stadion pályájának talajfűtése biztosítja, hogy a nagy hidegben se fagyjon meg a talaj, míg a kedden leterített fátyolfólia alatt az időjárástól függetlenül megindulhat a fű növekedése is.

A pályafűtés januári beindítása után a fehér tájban üdén mutatott a DVTK Stadion zöld gyepe, ami keddre megfordult. A hó elolvadt a városban, a pálya viszont fehér lett, miután fátyolfóliával terítették be a diósgyőri pályamunkások.

Sverla Béla, a gyepért felelős szakember elárulta, hogy a pálya teljes felületére leterített fátyolfólia átengedi a nedvességet (mindkét irányba) és a napfényt, ugyanakkor megtartja a hőt. Így a 4-5 °C-ra fűtött földfelszín fölött és a fólia alatt 10-11 °C-os hőmérséklet érhető el, ami elégséges a fűszálak növekedésének megindulásához. A napfényt pedig mesterséges fényforrással, infralámpákkal lehet pótolni.

Amellett, hogy ezzel a megoldással beindítható a vegetáció, a tapasztalatok szerint a talajfűtés költségének mintegy 25 százaléka is megspórolható.

A szakember azt is elárulta, hogy a fátyolfólia leterítése előtt permetezéssel előzték meg a gombák elszaporodását, illetve 5-6 nap múlva felszedik a fóliát, hogy zavartalanul szellőzhessen a gyep. A tervek szerint a bajnoki rajt előtt még egyszer megismétlik ezt a munkafolyamatot a minél jobb eredmény érdekében.

– Február 2-re csúcsformába hozzuk a gyepet, és csak abban az esetben kerülhet veszélybe a Mezőkövesd elleni mérkőzés, ha a találkozó előtt 1-2 órával extrém mennyiségű hó esik – tette hozzá Sverla Béla.

Forrás: dvtk.eu.Shestakov (pirosban) a román csapat védői között
Miskolc - Gól nélküli felkészülési mérkőzést játszott szerda délután a DVTK labdarúgócsapata. A múlt hét péntek óta Törökországban edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata szerdán lejátszotta idei második felkészülési mérkőzését. A február 2-i bajnoki rajtra hangolódó piros-fehérek a v...

Dejan Karan a labdával
Törökország - Vasárnap lejátszotta első felkészülési mérkőzését Törökországban a DVTK NB I-es labdarúgó csapata. Az ellenfél az orosz élvonalbeli Rubin Kazan volt. Rubin Kazan (orosz) – Diósgyőri VTK 2–0 (2–0) Belek, 50 néző. V.: Kolak (török). FK Rubin Kazan, I. félidő: Konovalov – St...