„Mindent a fejlődésem érdekében!”

Böőr Zoltán hároméves szerződést kötött a török élvonal újoncával, a Vestel Manisaspor együttesével.

Amint arról beszámoltunk, Kerekes Zsombor után újabb válogatott játékos távozott a DVSC-AVE Ásványvíz csapatától: Böőr Zoltán a napokban három évre kötelezte el magát a török élvonal újonc alakulatához a Vestel Manisaspor együtteséhez.

Vágy, de nem álom

Ezzel a külföldi szerződéssel egy régi vágyam vált valóra, hiszen már évek óta szerettem volna kipróbálni magam valamelyik külföldi bajnokságban – nyilatkozta Böőr Zoltán.

– S hogy miért egy török gárdához írtam alá? Igazából voltak értem jelentkezők más országokból is, de konkrét ajánlattal egyik kérő sem állt elő, míg a Manisaspor kitartóan csábított magához. Túl sokat nem is gondolkoztam az ajánlatukon, hiszen a török futball összehasonlíthatatlanul jobb a magyar labdarúgásnál, nemzetközi szinten sokkal magasabban jegyzett bajnokság az övéké, mint a honi pontvadászat. A nívó tekintetében elég megemlítenem, hogy olyan sztárok szerződtek a közelmúltban Törökországba, mint például a brazil Kleberson és Ailton, illetve a francia Anelka. Nem tagadom, nem álmaim csapata a manisai egylet, de ha sikerül jól játszanom a Manisasporban, akkor az jó ugródeszkát jelenthet egy nagynevű egyesületbe, hiszen a török bajnokság mérkőzéseit sokkal jobban figyelik az elit ligák képviselői, mint mondjuk a magyar bajnokságot. Mint pályafutásom alatt mindig, most is mindent a fejlődésem érdekében teszek!

Fókuszban a foci

Annak ellenére, hogy a Manisaspor most jutott fel az élvonalba, irigylésre méltó körülmények között játszhatnak a gárda játékosai.

– A közelmúltban két napot Manisában, azaz a Manisaspor otthonában töltöttem és bebizonyosodott, hogy jó helyre kerülök, hiszen csakis a focira kell összpontosítanom. Kiváló kiszolgáló létesítményekkel rendelkezik az egylet, remek edzőpályákon gyakorolhat a társaság, s a klubnak van külön szállodája, illetve étterme is – osztotta meg az élményeit a Loki tábor egyik legnagyobb kedvence.

Gazdaságilag nagyon stabil az új egyesületem, kapok egy új autót és már kiválasztottam a házunkat is, amely háromszintes, s amikorra a válogatottól ismét visszatérek Törökországba, már be is bútorozzák a számomra. Pár napos kinttartózkodásom ideje alatt azt is örömmel tapasztaltam, hogy Manisában nagyon szeretik a futballt, az emberek élnek, halnak ezért a sportért, és a csapattársak is nagy szeretettel fogadtak.

Visszatérés a Lokiba

Az átigazolási időszak végefelé járunk, éppen ezért Böőr szerződtetése is villámgyorsan köttetett meg.

Olyan hirtelen kellett kiutaznom, hogy csak a csapattársaktól tudtam személyesen elköszönni, a rokonoktól és barátoktól telefonon búcsúzkodtam. Most is a válogatott összetartás miatt vagyok itthon, de csak Budapestig jutottam, legközelebb december körül tudok hazamenni Debrecenbe – ecsetelte a közelmúltat, illetve a jövőt a debreceni kötődésű labdarúgó.

Gondolom, nem kell különösen ecsetelnem, mit jelent számomra a DVSC, éppen ezért már alig várom, hogy újra a Lokiban rúghassam a labdát. A terveim szerint – ha a klubvezetés is úgy akarja, akkor – három, négy év múlva újra a debreceni egylet mezében futok ki a pályára.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Brazil csatár a Lokiban
  • Könnyedén nyerte a Loki a győri rangadót
  • Otthon, édes otthon
  • Nem számítottak ennyire defenzív játékra