Mindenszentek – tovább tartanak nyitva a temetők

Hosszabb nyitva tartással várják a látogatókat a fővárosi temetők. Mindenszentek ünnepe és Halottak napja környékén, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) mind a tizenöt fővárosi temetőjében meghosszabbított nyitva tartással várják a hozzátartozókat.

A temetők egészen keddig reggel 7 órától este 8 óráig látogathatók. November 3-tól visszaáll a megszokott látogatási rend, a temetők reggel fél 8-tól délután 5 óráig tartanak nyitva.

November 1-jén csak a Fiumei úti Sírkertbe és az Újköztemetőbe lehet autóval behajtani. A BTI azt javasolja, hogy az idős, nehezen mozgó látogatók reggel 7 és dél között keressék fel gépjárművel a temetőket. Az Újköztemetőben november 1-jén temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás. Ugyanott mikrobuszok segítik a közlekedést az ünnepek alatt, a Fiumei úti Sírkertben pedig kisbuszok indulnak a főbejárattól.

A fővárosi köztemetőkben található temetőirodák is meghosszabbított nyitva tartással segítik az ügyintézést: keddig reggel fél nyolctól délután ötig lehet sírhelyek megváltását vagy éppen sírgondozást megrendelni. A sírhely lejárati idejével kapcsolatban a temetőirodák adnak felvilágosítást. A várható nagy forgalom és a parkolás nehézségei miatt a BTI azt javasolja, hogy aki teheti, villamossal közelítse meg az Újköztemetőt és a Farkasréti temetőt.
– Független Hírügynökség –