Mindenszentek – fokozott ellenőrzések és forgalomkorlátozás

Fokozott ellenőrzésekre, forgalomkorlátozásra kell számítani Mindenszentek és Halottak napja miatt. Ez érinti egyebek mellett a főváros főútvonalait, a temetőkhöz vezető utakat és azok közvetlen környezetét is. tömegközlekedést válassza.

Az egyenruhások emellett kiemelt figyelmet fordítanak az ilyenkor elszaporodó autólopásokra és feltörésekre, a zsebtolvajokra, és az úgynevezett “trükkös” lopások megelőzésére is. Ott ahol temető van, a rendőrök a héten visszatérő ellenőrzéseket tartottak, emellett – míg a temetők nyitva vannak – folyamatosan ellenőrzik azokat, de zárás után is visszatérnek még. A temetőknél várhatóan megnövekszik a forgalom, többfelé tilos lesz megállni. A rendőrség kéri, hogy aki teheti, inkább a

Ezekben a napokban várhatóan nagyszámú magyar és külföldi kel útra, hogy Mindenszentek és Halottak napja alkalmából ellátogasson az ország illetve a főváros temetőibe. A közrend és közbiztonság fenntartása ezekben a napokban különös jelentőséget kap, hiszen mindenki szeretne nyugodtan megemlékezni szeretteiről és hozzátartozóiról. Ilyenkor megnövekszik a forgalom a temetőkben és azok környékén, emiatt többfelé forgalomkorlátozásokra, fokozott ellenőrzésekre kell számítani a fővárosban. Az ellenőrzések érintik a főváros főútvonalait, a temetőkhöz vezető utakat és azok közvetlen környezetét is, de még a pályaudvarokat és a fontosabb közlekedési csomópontokat is. A cél, hogy az egyenruhások megelőzzék az ilyenkor elszaporodó autólopásokat és feltöréseket, a zsebtolvajlásokat és az úgynevezett “trükkös” lopásokat is.

Már szombattól ideiglenes forgalomkorlátozási rendet vezettek be Budapest területén. Azokban a kerületekben, ahol temető van, az egyenruhások a héten visszatérő ellenőrzéseket tartottak, szombattól azonban – míg a temetők nyitva vannak – folyamatosan ellenőrzik azokat, de zárás után is visszatérnek még. A rendőröket polgárőrök segítik a munkában. Mivel nagy forgalom mellett torlódások is várhatók a temetőkben és azok környékén, a rendőrség arra kér mindenkit, hogy lehetőleg a tömegközlekedést válasszák.

A BRFK tájékoztatása szerint tilos megállni az Új Köztemetőhöz vezető alábbi útvonalak egy részén: a Sírkert út minkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, a Kozma utca egyirányúsítandó szakaszán a Maglódi út és a temető főbejárata között az úttest mindkét oldalán, a Temetői főúton a főbejárat és az első körönd közötti szakaszon, minkét oldalon, az Újhegyi út egyirányúsítandó szakaszán mindkét oldalon a Maglódi út és a Harmat utca között, illetve a Kozma utca egyirányúsítandó szakaszán a temető főbejárata és a Jászberényi út között, mindkét oldalon – mindezt egészen hétfő este 9 óráig. Ugyanebben az időszakban Kispesti temetőhöz vezető útvonalon is korlátozásokra kell számítani: nem lehet megállni a Kassa utcában a Kolozsvár utca és a Pozsony utca között, a Kolozsvár utcában a Kassa utca és a Hárs utca között, és Darányi Ignác utcában és a Kolozsvár utcától 50 méter hosszan sem.

Hasonló a helyzet a Erzsébeti temetőhöz vezető útvonalakon is. Eszerint a Tartsay utcában a Nyír utca és a Külső Vörösmarty utca között mindkét oldalon, és Külső Vörösmarty utcában az Alsó Határ út és a Tartsay utca között mindkét oldalán is tilos a megállás. Csak úgy, mint a Farkasréti temetőhöz vezető útvonalakon a Hegyalja úton a Liptó utca és a Németvölgyi út között mindkét oldalon, a Németvölgyi úton a Hegyalja utca és a Brassó utca között mindkét oldalon, az Érdi úton a Márton Áron tér és a Németvölgyi utca között mindkét oldalon, valamint a Márton Áron téren és Hóvirág utcában a Márton Áron tér és a Denevér út között, mindkét oldalon.

Többfelé lezárásokra is számítaniuk kell az autósoknak. Ez érinti az Újhegyi utat a Maglódi út és a Kozma utca között, a Simongát utcát a Szabadföld út és a Tátraszirt sor között, a Reményik Sándor utcát illetve a Temető közt és a Külső Vörösmarty utcát az Alsó Határ út és a Tartsay utca között. A temetők környezetében emellett vannak olyan területek is, ahol egyirányúsították a forgalmat. Azokat, akik a BKV járataival érkeznek, az említett korlátozások nem érintik.

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.
– Független Hírügynökség –