Mindenkit letolt az biztonsági hiányosságok miatt Medvegyev a moszkvai pályaudvaron

Váratlan látogatást tett az egyik legnagyobb moszkvai vasútállomáson az államfő, csütörtökön. Dmitrij Medvegyev előre be nem jelentett vizitjén ellenőrizte a biztonsági helyzetet a januári Domogyedvói reptéri bombamerénylet miatt, és többször is dühösen kifakadt.

Medvegyev a belügyminiszter, a legfőbb ügyész, a biztonsági szolgálat vezetője valamint az állami tévé stábja kíséretében látogatta meg a Kijevszkij vasútállomást, ahová Nyugat-Oroszországból és Ukrajnából érkeznek vonatok. A tévétudósítás szerint az orosz államfő terepszemlét tartott, majd felbőszülten bemasírozott az állomásfőnökhöz.

“Hol vannak a rendőrök, hogyan ellenőrzik itt a biztonsági helyzetet? Nem láttam egy darab rendőrt sem a várócsarnokban, a peronoknál, nekik járőrözniük kellene”- mondta Medvegyev a pályaudvar megdöbbent vezetőjének. Az AFP francia hírügynökség szerint az egész olyan volt, mint egy valóságshow, csak másként. A tévétudósítás tanúsága szerint az orosz elnök berontott később a pályaudvari rendőrség irodájába, és ott is letolt mindenkit.

Medvegyev ezután az állami tévé kamerája előtt utasítást adott a legfőbb ügyésznek, Jurij Csajkának, hogy vizsgálja ki a biztonsági intézkedéseket az állami vasúttársaságnál, illetve a pályaudvarokon. Orosz hírügynökségi jelentések szerint Medvegyev a helyszínről később felhívta az állami vasúttársaság vezérigazgatóját, Vlagyimir Jakunyint, majd azt mondta neki: “tegyen rendet, és három napon belül jelentsen neki.”

– Független Hírügynökésg-