Mindenki tudott a Ki Mit Tud?-on

A színpadon a táncos lábak nagy sikert arattak
A színpadon a táncos lábak nagy sikert arattak
Tiszadob – A tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak meghirdetett Ki Mit Tud?-ot április 3-án délután tartottuk meg a Réti Mátyás Faluházban – tájékoztatta lapunkat Séra Andrea művészeti tagozatvezető.

– Különböző művészeti ágakban, s kategóriákban nevezhettek a tanulóink. Közel száz gyermek mutathatta meg a nyílt rendezvényen tehetségét a művészeti iskolában oktató pedagógusokból, intézményvezetőnkből álló zsűrinek. A zsűri elnöke a település polgármestere, Bán György volt, kinek támogatását mindvégig élvezhette oktatási intézményünk.

Színes produkciók

A tehetségkutató verseny ugyan 3 órásra nyúlt, de igen színes produkciókkal örvendeztették meg a résztvevők zsűrit és a közönséget. A tavaszi időszakban számos versenyen (országos) vesznek részt tanulóink, s vannak, melyeken már szép, dobogós eredménnyel szerepeltek.

Az alábbi kategóriákban mutatták meg tehetségüket a tanulók: tánc: modern tánc (egyéni és csoportos); társas tánc (párok és csoportok); néptánc (csoportos és páros). Hangszeres zene: zongora; furulya. Színpadi jelenet: kis csoportoknak, s még szavalat és ének kategóriában.

Művészeti napok

Intézményünk következő nagyszabású rendezvénye május 22-23-ára tervezett „Művészeti napok” lesz, melyet második alkalommal rendezünk meg. Kétéve oktatunk a művészeti tagozaton. A rendezvényre, mely idén is nyílt lesz, tehát bárki számára látogatható, vendég művészeket is várunk – tudtuk meg Séra Andreától.

– Lefler György –