Mindenki pénzt akar az ablakcseréhez – Napi Gazdaság

Az eddigi évekhez hasonlóan hatalmas érdeklődés övezi a nyílászárócsere-programot. A hét elején egy fórumot is indítottak a témában a szaktárca honlapján, ahol csütörtökig több mint félmillió letöltést regisztráltak – írja a lap.

A múlt tavasszal indított energiatakarékossági program 880 milliós keretösszegét alig tíz nap alatt “elvitték”. A gazdasági tárca szóvivője szerint az idei nyílászárócsere-program kerete is napokon belül kiürülhet. Ez 14-15 ezer lakás korszerűsítéséhez lesz elegendő – mondta Ábrahám Gergely a lapnak.

A pályázat egyébként már megjelent a közlönyben, de csak április 10-től lehet jelentkezni rá, az Energia Központ Kht.-nál. A forrásokat az 1994 előtt épült lakások felújításához lehet igénybe venni. A költségvetés összesen 2,6 milliárd forintot különített el erre, de a Magyar Fejlesztési Bank is külön hitelprogramot indít. Ennek keretében 2007 és 2013 között legalább 100 milliárd forintnyi kedvezményes kölcsönt kínálnak, a hétéves program idejére pedig 15-20 milliárdos vissza nem térítendő támogatással egészítik ki.