“Mindenki mellett szól valami”

“Mindenki mellett szól valami”
Hatalmas tömeg és érdeklődés kísérte a pénteki gépátvételt Miskolcon az Autosol Kft. és a Multi-Turbo Kft. telephelyén. Eközben beszélgettünk Dudás Kokó Gyulával, az RSB elnökével.

A gépátvételen természetesen a közönség nagy része az élmenőkre volt leginkább kíváncsi, így aztán a bajnoki címre esélyes párosok autói körül jókora tolongás volt. A gépátvétel helyszínére az MNASZ rally-szakágvezetője is megérkezett, aki nem titkolta: óriási csatát vár a hétvégén.

– Emlékszem, néhány évvel ezelőtt pontosan a Zemplén Rally hivatalos műsorfüzetébe nyilatkoztam, hogy az idény utolsó versenyét érdekessé kell tenni. Emlékezhetünk, akkor már teljesen tétnélküli volt a viadal, ellenben most! Mi ezt nem rendezhetjük meg, de a versenyzők a kezünk alá dolgoznak – mondta Dudás Kokó Gyula.- Rendkívül kiélezett a csata és nem csak az abszolútról beszélek. Minden egyes géposztályban megvan legalább az a két páros, aki harcol az elsőségért, de nem egy esetben még hárman is odaérhetnek az élre.

Dudás Kokó Gyula természetesen külön kitért az élbolyra, hiszen a hazai rallysport történetében még nem volt példa arra, hogy az utolsó futam előtt még négyen lehessenek bajnokok. Most ebből a szempontból is történelmet ír a honi rallysport.

– Mindenki mellett szól valami – folytatta Kokó. – Turi Tamás és Spitzmüller Csaba itthon van, mindketten rendkívül motiváltak, éhesek a sikerre. ifj. Tóth János bár jól autózott az idén, de a korábban megszokott Janikás versenyzésével még adós a közönségnek. Nem szóltunk még BenikBalázsról, aki két éve nagyon taktikusan, okosan, éretten versenyzett és bajnok lett. Most azzal a navigátorral indul Zemplénben, aki akkor a csúcsra segítette. Ki merne itt bármit is jósolni? Szerintem senki. Egy viszont biztos: aki bajnok lesz, az nem érdemtelenül veheti át Tokaj főterén a babérkoszorút.

RSO MédiA