Mindenki együtt ünnepelt Bánhorvátiban

Akt.:
Fellépők a rendezvényen
Fellépők a rendezvényen - © Fotó: KL
Bánhorváti – Bánhorvátiban a gyer­me­kek ünnepével egybekö­tött falunapot rendeztek.

A rendezvényen délelőtt a 98 évvel ezelőtt megkötött trianoni békeszerződésre emlékezve, emlékművet avattak, majd a tisztelet virágait helyezték el a szobornál – adta hírül a Kolorline. Ez alkalomból beszédet mondott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Földvári István, a község polgármestere. Az ünnepi műsorban fellépett Gyányi István énekes, a Bánhorváti Népdalkör, a helybéli Kecső Lajos pedig furulyán játszotta el a Honfoglalás csodálatos betétdalát, a Kell még egy szó című slágert, valamint a Székely Himnuszt.

Fellépők, sport, bemutatók

Ezt követően a sportpályán folytatódott a Gyermeknapi Falunap, ahol a zivataros idő ellenére felhőtlen szórakozásban volt részük a kilátogatóknak. A hivatalos megnyitón felléptek a Szivárvány Gyermekóvoda apróságai és a Kazinczy Gábor Általános Iskola tanulói. Az ebéd elfogyasztása után a Pom-Pom Família szórakoztatta a gyerekeket, majd az egyik sztárvendég, Magyar Rózsa lépett színpadra. Késő délután a Fiatal Énekesek Klubja előadását élvezhette a közönség.

Kora este az ABBA Show énekelte a régi halhatatlan együttes slágereit, utána a Desperado adott nagy sikerű koncertet. Napközben folyamatosan ingyenes programokon vehettek részt az érdeklődők. Többek között volt ugrálóvár, óriáscsúszda, habparty, körhinta. Kipróbálhatták magukat íjászkodásban, tizenegyes rúgó versenyen. A műfüves pályán kispályás futballmeccset játszottak, és egész nap rendőrségi, tűzoltósági, honvédségi bemutatók zajlottak. Az este hangulatáról a Szivárvány Együttes gondoskodott.

– ÉM –