Mindenki bízik a feljutásban

Miskolc – Vasárnap megkezdődik a népkerti jégcsarnokban az U18 divízió II/A-s jégkorong-világbajnokság. Tavaly elbúcsúzott, az idén viszont visszajutna a korosztály második vonalába a magyar együttes.

Amely a miskolci csoportban próbálja meg mindezt kivívni, öt másik gárda, Észtország, Belgium, Mexikó, Izrael és Hollandia társaságában (a divízió II B-csoportosai, ugyancsak hat csapat, Csíkszeredában csaptak össze, ahonnan a litvánok kerültek a divízió I-be).

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára szerint Miskolc neve tavaly óta már nem ismeretlen fogalom nemzetközi hokiberkeken belül, s hozzátette azt is – visszautalva szintén a 2006-os vb-re -, Kanadán kívül nemigen akad olyan hely, ahol a hazai utánpótlás-válogatottat telt ház fogadja, ahogyan az egy évvel ezelőtt történt. A szervezet képviselője mellett a helyi szervezők is bíznak benne, hogy a mieinket, akik vasárnap, kedden, szerdán, pénteken és szombaton is este 8-kor korcsolyáznak jégre, most is sokan fogják bíztatni.

Észtek, hollandok

Eduard Giblak az előző élvonalbeli szezonban Újpesten dolgozott, s csupán pár nappal ezelőtt lett az együttes szövetségi kapitánya.

– Köszönöm ezúton is a bizalmat, nem várnak ránk könnyű mérkőzések… – kezdte a szlovák mester. – Két éve vezettem az U18-asokat, három évet pedig dolgoztam Magyarországon, így ismerem az itteni jégkorongot. Nem ígérhetek mást, minthogy a csapat mindent meg fog tenni azért, hogy a nézőket ne érje csalódás, hogy feljussunk. A legnagyobb ellenfeleknek az észteket és a hollandokat tartom, az előbbiekkel vívjuk rögtön az első meccset, szeretnénk jól rajtolni. Utóbbiakkal jövő szombaton találkozunk, azt a mérkőzést is sikeresen akarjuk zárni.

Apai, anyai

A szakember által elmondottakhoz a tegnapi, miskolci sajtótájékoztató valamennyi résztvevője csatlakozott, így Magosi Bálintcsapatkapitány is, aki annyit jegyzett meg: ,,Nagy esélyünk van a csoportgyőzelemre, amit mi is elvárunk magunktól. Beleadunk apait, anyait…”