Mindenki a pályára lépett a Vegyésznél

Mindenki a pályára lépett a Vegyésznél
Kazincbarcika – Egy óra alatt verte hajdúsági ellenfelét szombaton a VRCK a férfi röplabda NB I-ben.

A szurkolók a leg­teljesebb nyugalomban ér­kez­hettek a Don Bosco Sport­csarnokba, hiszen az erőviszonyokat ismerve biztos volt a hazai győzelem. A melegítő hazai játékosok között nem találtuk Januzovicot és Banait, akikről Toma Sándor edző elmondta, hogy egyaránt betegség miatt hiányoznak.

Alapfordulaton is

Az első szettben 6-5-ig tartotta magát a vendéggárda, ahonnan leginkább Bán tűnt ki harcosságával és vállalkozó kedvével. Ez azonban kevés volt a magasabb, technikailag képzettebb Vegyésszel szemben, ahol – többek között – Kecskemétinek volt egy jó nyitásszériája, Surányinak Gulyással szép kettes blokkja, de barcikai egység született DEAC fogadási hibából is (12-6). 15-8-hoz érve láthatták a nézők az addigi leghosszabb labdamenetet, melynek végén a debreceniek nem elég erősen ütöttek a játékszerbe. A kétségkívül lelkes látogatók hoztak egy 1-4-es szériát, aminek a végét Juhász centerpontja jelentette (18-12). Annyira nem kellett megerőltetnie magát a Vegyésznek, alapfordulatszámon is hozták a nyitómenetet.

vrck-deac-ropimeccs17-st

A második szettben 3-3-ig volt döntetlen, majd begyűjtötte azokat az egységeket a házigazda, amiket kellett – de kaptak „ajándékot” a Debrecentől is (12-4). Biztos volt, hogy ezen a találkán Toma Sándor minden röplabdázójának játéklehetőséget biztosít, az első két érkező Toronyai volt feladóban Kecskeméti helyett, és centerben Juhászt váltotta Kozsla. 18-8-ig további módosítások is történtek a VRCK-ban: Borovicanin helyére érkezett Bokor, Surányiéra Árva, Kovácséra pedig Budai B.

Megfordult és beütötte

A harmadik játszmára fordulva azt lehetett érzékelni, hogy nem igazán van már energia a vendégcsapatban, így a befejezés ideje nagyban attól függött, hogy mennyire lesz határozott a tavalyi ezüstérmes. Az első szerva után Árvát lesáncolták, így a meccsen először és utoljára vezetett a DEAC. 3-2-nél érdekes nyitást mutatott be Budai Z., aki nem kicsit mérte el a pályát, a vonalat, körülbelül 8 méterrel szervált túl. 7-3-nál a „mérkőzés mentését” Bokor mutatta be, aki nagyon elszaladt egy elveszettnek hitt labdáért, majd a hajdúságiak ütöttek hosszan keresztbe. 13-6-nál Toronyai feladás helyett megfordult a háló előtt, és irgalmatlanul bevágta a labdát a látogatók térfelére, persze erre onnan senki sem számított. Harcolgattak a debreceniek, de mivel nagyon se fogadásuk, se pontosan kivitelezett támadásuk nem volt, robogott előre a Barcika (20-6), és a vendégek úgy sem tudtak kijönni a tízből, hogy mesterük kétszer is időt kért.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC
3:0 (15, 10, 9)

Kazincbarcika, 300 néző: V.: Bodrogi, Csizmarik.

Vegyész RC: Kecskeméti, Borovicanin, Gulyás, Juhász, Kovács Z., Surányi. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Kozsla, Bokor, Árva, Budai B. Vezetőedző: Toma Sándor.

Debrecen: Garamvölgyi, Remete, Bán, Bakács, Nagy A., Szikszai. Csere: Kiss D. (liberó), Budai Z. Edző: Fodor Antal.

Toma Sándor: – Ma mindenki stabilan dolgozott a pályán. Megpróbáltuk azt hozni, amit egy ilyen lelkes csapat, mint a Debrecen ellen kell.

Fodor Antal: – Jobb csapat a Vegyész, ráadásul tartalékosak is voltunk, hiszen két játékosunk tanulmányi okok miatt hiányzott, egy pedig délutános, dolgozott, ezért nem tudott jönni. Szerettünk volna kicsivel több pontot elérni, a második és a harmadik szettben is nagyjából annyit, mint az elsőben, de el kell ismerni, hogy ezen a mérkőzésen nem volt bennünk több.