Mindenképpen gólt kell rúgni

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs
Debrecen – A DVSC-TEVA csapatának az Újpestet ki kiverni a kupából a legjobb négy közé jutásért. A tervezett időponttól korábban, kedden 18 órától játsszák a DVSC-TEVA–Újpest Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzést az Oláh Gábor utcai stadionban.

Köztudomású, a két csapat első találkozóján, gólnélküli döntetlen született a Megyeri úton, ez a végeredmény egyértelműen a debreceni bajnokcsapatnak kedvez, ám a Loki háza táján mindenki tisztában van vele, nem szabad félvállról venni a mérkőzést.

Beránek is megmondta

– A 0–0-ás eredmény akkor nagyon veszélyes lehet, ha az Újpest gólt rúg a debreceni visszavágón, éppen ezért azon leszünk, hogy ez ne forduljon elő, vagy csak akkor, ha már többgólos előny birtokában vagyunk – nyilatkozta a HAON-nak Dzsudzsák Balázs, a DVSC-TEVA labdarúgója, aki a két héttel ezelőtti meccsen a mezőny legjobbja volt. – A legutóbbi, Tatabánya elleni mérkőzésen már voltak szép támadásaink, megpróbáltunk hátulról építkezve eljutni az ellenfél kapujáig, s ez elég sokszor sikerült is. A csapat bebizonyította, hogy igenis akarja a szép futballt játszani, bízom benne, hogy most valóban elindultunk a jó irányba és végre már nem csak a teljesítmény, hanem a stadionban uralkodó hangulat is kezdett hasonlítani a régi szép időkre. Az Újpest ellen azon leszünk, hogy mi irányítsuk a játékot és minél hamarabb gólt rúgjunk. Miroslav Beránek már jó ideje felhívta a figyelmünket, hogy ne csak Ibrahim Sidibe lőjön gólt, hanem például a középpályások is, remélem, a kupameccsen elégedett lesz velünk a tréner – fogadkozott Dzsudzsi.

Más felfogásban

– Hazai pályán biztos, hogy többet támadunk majd, Miroslav Beránek nagy valószínűséggel két csatárral küldi pályára a csapatot az Újpest ellen – mondta Herczeg András, a Loki pályaedzője, a klub honlapjának. – Meg kell nyernünk a találkozót, gólt, gólokat kell rúgni, mert a 0–0 nagyon veszélyes eredmény. Nem szabad, hogy az ellenfél betaláljon, ezért hátul a biztonságra is törekednünk kell. Fontos, hogy minél több helyzetet dolgozzunk ki, és abból minél többet tudjunk értékesíteni.

Jegyek elővételben

– A DVSC-TEVA–Újpest labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó mérkőzést a bérletesek ingyen tekinthetik meg, akiknek akiknek nincs állandó belépőjük, azok a szokásos helyeken az Oláh Gábor utcai stadion pénztárában (9-től 17 óráig), a Debrecen Plaza első emeletén található DVSC ajándékboltban (9.30-tól 18 óráig), illetve a Tesco áruházban lévő üzletben (9-től 20 óráig) megvásárolhatják a tiketteket.

Kapcsolódó anyagok:

  • Ki volt a legjobb a Tatabánya ellen?
  • Volt játék és hangulat
  • Biztonságra törekedtek Újpesten