Mindenhová elment a hírük

Akt.:
Jól állnak
Jól állnak
Miskolc – Az első helyről folytatja a másodosztály küzdelmeit a DVTK-Volán I férfi asztaliteniszcsapata.

Tavaly ősszel jelentették be, hogy az előző években Borsod Volán néven az NB I-ben „futó” együttes a továbbiakban bekerül a Diósgyőr családba és DVTK-Volán néven kezdi el a 2015/2016-os bajnokságot.

Mindehhez az anyaegyesület bizonyos anyagi forrást is rendelt, így a gárda nyugodtan vághatott neki a pontvadászatnak Széll Zsolt, Kővári Balázs, Doros Szilárd, Berecki Dezső, Tóth Zsolt összetételben. Az évad első fele jól sikerült, hiszen csupán egy döntetlen csúszott be, a többi találkozóját megnyerte az ötösfogat.

A tömegesítés is

– Tény, hogy jól haladunk – mondta lapunknak András Miklós szakosztályvezető. – Már az induláskor látszódtak az erőviszonyok, hogy ez alapján ott lehetünk az első három hely valamelyikén. Eddig nem történt nagy meglepetés, de ez nem jelenti azt, hogy a bajnokság második felében nem eshet meg ilyen, én mindenesetre bízom a csapatban, a játékosok pedig magukban.

A bizonyítványt egy eredmény csúfítja csupán, ugyanis a 4. fordulóban döntetlent, 9-9-et játszottunk a 8. helyezett Jászkun Volánnal. Azon a napon, el kell ismerni, ellenfelünk kiválóan pingpongozott, mi viszont gyengén. Összességében mindenki hozta a tőle elvártat, az külön öröm, hogy klubunk erőssége, Berecki Dezső közben kivívta paralimpiai indulás lehetőségét Costa Ricán.

Kétségtelen, hogy ezzel a házassággal kissé megpezsdült az asztalitenisz-élet Miskolcon, de ezt vajon mennyire érzi maga a csapat? – kérdeztük a sportvezetőtől.

– Elment a hírünk, úgy a városban, mint az országban – fogalmazott András Miklós. – De nemcsak azok tudnak rólunk, akik szeretik a sportágat, hanem mások, például cégek is, amelyek közül, remélhetőleg, egy-kettő fog bennünket támogatni a közeljövőben, az Extraligában. Sokan tudják, hogy milyen asztalitenisz-élet zajlott Miskolcon évtizedekkel ezelőtt, elég csak a MÉMTE-t vagy a HCM-et említeni.

Ekkor óriási volt a bázis is, rengeteg gyerek volt a sportágban, és amellett, hogy szeretnénk, ha a srácok feljutnának a legmagasabb szintre, a tömegesítés a másik legfontosabb célunk. Amióta beindultunk, szerencsére egyre nő azon gyermekek száma, akik bekapcsolódnak azon a két helyen, ahol számukra edzések zajlanak, a Jókai Mór Általános Iskolában vagy az Arany János Általános Iskolában.

Ha ez a folyamat tovább zajlik, akkor rövid időn belül lehet esély arra, hogy korosztályos válogatottjai legyenek a klubnak, olyanok, akik látják maguk előtt a perspektívát.

Meg kellene triplázni

A férfi NB I-ből – a versenykiírás alapján –, a Keleti és a Nyugati csoportból is egy-egy csapat, a bajnok jut fel a 10 gárdát számláló Extraligába, ahonnan az utolsó kettő esik ki. „Az itteni elindulás azért bővebb pénzügyi ráfordítást igényelne a klub, az azt üzemeltető gazdasági társaság részéről” – mondtuk András Miklósnak.

– Ez tény – vágta rá a szakosztályvezető. – Most volt egy bizonyos keretünk, amivel nekivágtunk a szezonnak, amely elég az első és a harmadik vonalban lévő második csapat üzemeltetésére, a terembérletre, illetve az egyéb költségekre.

Amennyiben elérjük a célt, akkor majd meg kell határozni az irányvonalat, hogy akarunk-e versenyezni azzal a négy top klubbal, amely az Extraligában pillanatnyilag a legjobb, a Péccsel, a Celldömölkkel, a Szécsénnyel, valamint a Szegeddel. Ha a válasz „igen”, akkor meg kell triplázni a költségvetést, amely egyáltalán nem lehetetlen.

A DVTK-Volán vasárnap 11 órától az Univer-Kecskemét otthonában kezdi az NB I-es bajnokság tavaszi részét.

Molnár István


A tények

Teljesítménylista

Széll Zsolt 35 34 1 97.14 %

Kővári Balázs 36 25 11 69.44 %

Doros Szilárd 34 21 13 61.76 %

Berecki Dezső 28 11 17 39.28 %

Tóth Zsolt 11 1 10 9.09 %

hirdetés


hirdet�s