boon-sportoldal

2012.05.22. 14:14

Mézengúzok az országos fináléban

A Miskolci Városi Sportiskola gyermek leány kosárlabdacsapata a hét végén országos döntőt játszik.

A Miskolci Városi Sportiskola gyermek leány kosárlabdacsapata a hét végén országos döntőt játszik.Az U12-es korosztály leány csapatai számára Pécsett rendezik meg az országos bajnokság idei döntőjét, péntektől vasárnapig. A 12 csapatos mezőnyben küzd majd a helyezésekért a Miskolci Városi Sportiskola Mézengúzok nevet viselő csapata. A miskolci együttes több mint fele – nem számítva a sokadik országos döntőjére készülő Halász Zsófiát, és az egy évvel fiatalabbaktól érkezett, tavaly az U11-es fináléba már belekóstolt, Kiss Angelikát, Kecskés Karinát és Purgel Dórát, és a tavalyi kenguru döntős csapatban is helyet kapott, Nagy Esztert és Szávai Lucát – most lesz részese először az országos finálénak, ugyanis tavaly ezt a korosztályt, az egy évvel fiatalabb MVSI-s gárda, az Apró Macik elütötte az országos döntőtől. A Mézengúzok az idén azonban jobban szerepeltek, igaz a területi selejtezőkön akadtak jobb és kevésbé jó meccseik egyaránt. Abban a mezőnyben, ahol többnyire fiú csapatok ellen léptek pályára, hiszen rajtuk kívül csupán három leány együttes szerepelt ebben a régióban, akik közül kettőt sikerült megelőzniük (a Ziccer Fehér Tigriseket nem). A selejtező utolsó fordulójában, a végjátékban a Keletinek mondott régió hat leány együttese szállt harcba a továbbjutást jelentő három helyért, és mivel a miskolciak mindkét meccsüket megnyerték, így ők is ott lehetnek a pécsi, 12 csapatos országos seregszemlén.

– A csoportból, ha másodikként tudnánk továbbjutni, akkor ezt követően akár az első hat között is végezhetnénk, de ehhez kiemelkedő teljesítményre lenne szükség a csapat tagjaitól – mondta Stefánné Hegedűs Zsuzsa, az MVSI Mézengúzok edzője a döntőbeli reményekről. – Hullámzó volt a teljesítményünk a szezon során, de úgy érzem az évad végére egészen jól összeálltunk.

Út a döntőig, eredmények 

1. forduló: MVSI Mézengúzok – Egri KOK 43-76, MVSI Mézengúzok – Basket Bulls 63-46.2. forduló: MVSI Mézengúzok – Nyírsulis Sólymok 48-60, MVSI Mézengúzok – Phoenix Madarak 53-44.

3. forduló: MVSI Mézengúzok – Zsákoló Zsiráfok 50-49, MVSI Mézengúzok – Phoenix Madarak 44-39.

4. forduló: MVSI Mézengúzok – Egri KOK 37-31, MISI Mézengúzok – Nyírsuli 40-52.

5. forduló: MVSI Mézengúzok – Zsákoló Zsiráfok 51-56, MVSI Mézengúzok – Ziccer Fehér Tigrisek 34-51.

6. forduló: MVSI Mézengúzok – Basket Bulls 49-40, MVSI Mézengúzok – Factum Sport 58-21.

7. forduló: MVSI Mézengúzok – Egri KOK 39-54, MVSI Mézengúzok – Nyírsuli 59-41.

8. forduló: MVSI Mézengúzok – Mezőberényi Pumák 45-28, MVSI Mézengúzok – Kesi Amazonok 76-7.

Hol, mikor, kik? 

 A döntő időpontja: május 25-27.Helyszín: Pécs

Résztvevő csapatok, A-csoport: Vasas Amazonok (Budapest), Székesnyéki Szellemek (Székesfehérvár), Győri Vadmacskák; B-csoport: Soproni Darazsak, Bajai NKK, Szegedi Aranykezek; C-csoport: MVSI Mézengúzok, KESI Vadmacskák (Kecskemét), Városmajori Ördögök (Budapest); D-csoport: Szekszárdi Fürgerókák, Csata Csillagok (Budapest), Ziccer Fehér Tigrisek (Debrecen).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!