Mindenből kifogytak Ongán

Az ongai sporttelepen egy ideig biztosan nem játszanak megyei első osztályú meccseket
Az ongai sporttelepen egy ideig biztosan nem játszanak megyei első osztályú meccseket
Onga – Elérte a végzet a város megyei első osztályú labdarúgócsapatát, amelyet vissza­léptettek.

Az elmúlt hét végi fordulóban már nem játszották le az Onga – Gesztely mérkőzést. Ennek okairól Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ezt mondta:

– A napokban dr. Madzin Tibor aláírásával levelet kaptunk az ongai sportegyesület e-mail címéről. Az elnök sajnálattal közölte, hogy a továbbiakban nem tudják vállalni a tavaszi szereplést, mert játékosaik nagy része átigazolt, a létszám feltöltésére tett kísérleteik pedig nem vezettek eredményre. Az elöljáró azt is közölte, hogy az U16-os és a Bozsik-programban versenyző együtteseiket szeretnék megtartani és tovább működtetni.

Mindent törölnek

Az igazgató hozzátette: az ongaiak a ligaértekezleten is jelen voltak, bár már akkor hallattak az esetleges visszalépésükről. A szabály szerint ebben az esetben minden eredményt törölni kell, soron következő ellenfeleik pedig szabadnaposak lesznek. A megyei elit mezőnye azonban a korábbi tizenötről tizennégyre csökkent, így fordulónként két gárda is pihenhet. Ennek kiküszöbölésére már nem változtathatják meg a sorsolást, azaz a program az említett „mínuszokkal” megy tovább.

– Nem tudom, hogy mikor volt példa a mostani történésekre – folytatta Sajti Viktor. – Arra, hogy tizenötről indultunk, aztán tizennégyen folytatjuk… Az az elvi helyzet állt elő, hogy amennyiben a bajnok elmegy – most az Ózd a várományos és a hírek szerint vállalná is a magasabb osztályt – és az NB III-ból nem esik ki egyetlen itteni alakulat sem, akkor a megyei I. osztályból nem lesz kieső. Igen ám, de az NB III Keleti csoportjának táblázata borsodi szempontból nagyon „cinkes”, több gárda is veszélyeztetett, szóval egyelőre ne szaladjunk előre ezzel a kalkulációval.

A pénzhiány…

Az ongai klubot elnökként dr. Madzin Tibor, a város polgármestere jegyzi.

– Minden határidő lejárt, mi pedig mindenből kifogytunk és kifutottunk – közölte a tisztségviselő. – Abban reménykedtünk, hogy megszűnnek a finanszírozási gondjaink, ez azonban nem következett be, kétmillió forint kellett volna, de éppen nullán vagyunk. Kimondva: visszalépésünknek pénzügyi okai vannak – az önkormányzat mint fő támogató nem tudta orvosolni a gondot –, ezzel függ össze, hogy nem maradt játékosunk. Így nem maradt más választásunk, csak a minket nagyon elszomorító bejelentés. Klubunk azonban tovább él: most elkezdjük ujjá építeni „nagycsapatunkat”, továbbá szerepeltetjük a gyerekeket. Egyébként felmerült bennünk annak gondolata, hogy az ifiket átminősítjük megyei első vonalas felnőtt társasággá, erre azonban a szabályok nem adtak lehetőséget, mellesleg sportszakmailag sem lett volna értelme, hogy a mondjuk tizennégy esztendősök csatázzanak a har­mincasakkal. Infrastrukturálisan rendben vagyunk, a tárgyi oldalról nincs akadálya a működésünknek, a többire pedig megoldást kell találnunk.

Kolodzey Tamás


Maradt az utánpótlásban

A megyei I. osztálytól visszaléptetett csapat edzője Simon Imre volt.

– Öt évig csináltam, de most sem fejezem be a munkámat. Az U16-os gárda az enyém, vagyis maradok az utánpótlás vonalán. A nagyokkal a hatodik fokozat volt a legjobb eredményünk, ezért, ami történt, különösen fáj nekem. Egyébként már nem is alapoztunk, a január 8-án Felsőzsolcán rendezett teremtorna volt az utolsó fellépésünk. Tavaly nyáron még nagy nehezen feltöltöttük a keretünket, a télen ez már nem ment. A szabályok szerint alulról, a megyei III. osztálytól kell építkeznünk, remélem, hogy egy-két esztendő múlva úgy fogunk emlékezni a mostani eseményekre, mint egy rossz álomra.