Mindenben támogatták a harsányi üzem létrehozását

Harsány – Egy csökkent munkaképességűeket foglalkoztató üzem nyitja meg kapuit az egykori református iskola épületében a tervek alapján júniusban Harsányban.

Az üzem harsányi, illetve a környékbeli településeken élő, rehabilitációs járulékban részesülőknek kínál munkalehetőséget. A projekt első része már több hónapja elkezdődött, megtörtént a munkavállalók egy részének felvétele, és otthoni bedolgozásos módszerrel elkezdődött a termék-előállítás is. A majdani üzemnek helyt adó ingatlan felújítási munkálatai a napokban fejeződnek be. Megtörtént az épület belső felújítása, a belső terek és az ablakok festése, illetve a külső homlokzat helyreállítása és a csatorna cseréje.

– Az önkormányzatunk mindenben támogatta, koordinálta az üzem létrehozását, azon kívül, hogy folyamatos párbeszédet folytattunk a beruházókkal, a református egyházzal és a különböző hivatalokkal, a település vezetése anyagilag is segítette az épület felújítását – mondta Szabó Gergely polgármester. – Nagy öröm számomra, hogy újabb középület újul meg, és hogy tovább javul a munkaügyi helyzetünk, ezentúl Harsányban mindenki egészségügyi állapotának megfelelő munkához tud jutni.

ÉM
hirdetés


hirdet�s