Friss hírek

2007.11.21. 13:33

Budapesti Tavaszi Fesztivál - a jegyek 30 százaléka már elkelt

<p>A reneszánsz és az esélyegyenlőség jegyében rendezik meg március 14-és 30-a között Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF). A 2008-as rendezvény újdonsága, hogy a BTF először lát vendégül egy külföldi várost. A 28. Budapesti Tavaszi Fesztivál vendégvárosa Mátyás király szülőhelye: Kolozsvár - hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.</p>

Jövőre minden műfajban bemutatkozik a reneszánsz. Lesznek kiállítások, zenés estek, színházi előadások és gasztronómiai programok a reneszánsz jegyében. A fesztivál nyitóeseménye március 14-én délután három órakor az Országos Széchényi Könyvtár Csillag a holló árnyékában című reneszánsz tárlatának a megnyitója. Érdekes kísérletnek ígérkezik a Balázs Elemér Group és a Voces4 Ensemble együttes A reneszánsztól a dzsesszig című estje.

A 28. Budapesti Tavaszi Fesztiválon az esélyegyenlőség jegyében számos estet kísérhet figyelemmel a közönség. Bozsik Yvette Lélektánc című bemutatóján profi balett-táncosok és a Gördülő Tánccsoport kerekes székben ülő tagjai mutatják be Bozsik Yvette koreográfiáját. A hetvenes színesbőrű urakból álló Blind Boys of Alabama nevű vak gospelkórus március 26-án mutatkozik be a magyar közönségnek. A 10 éve működő Baltazár Színház fogyatékos fiatalokból alakult társulata, Kőválasz című darabjukat láthatják a nézők a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A 2008-as fesztivál vendégvárosa Kolozsvár lesz, mondta el szerdán Zimányi Zsófia. A fesztiváligazgató hozzátette, többek között érdekesnek ígérkezik Bartha C. Ernő szénaszobor kiállítása a Millenárison, valamint Puccini: Gianni Schicchi című operája a Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégjátékában.

A 28. BTF repertoárjából sem hiányoznak a világsztárok.. A fesztivál vendége lesz például Roberto Alagna, Maxim Vengerov, John Eliot Gardiner. Világpremiert is láthat a közönség a fesztivál ideje alatt. A hétfőn elhunyt Szabó Magda: Abigél című regényéből készült musicalt ősbemutatóját március 27-én este tartják a Thália Színházban.

Zimányi Zsófia elmondta: 50 ezer jegyet kínálnak a rednezvényelre, ezeknek a 30 százaléka már elővételben elkelt. A BTF-re van nulla és 22 ezer forintos jegy is, tette hozzá a fesztiváligazgató. Jövőre összesen hat koncertet látogathat ingyen a közönség. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében az utolsó három napon rendezik meg az ingyenes Fringe Fesztivált.

A fesztivál részletes programja a: www.btf.hu címen olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!