Minden sofőrjét kompenzálja a Tesco

Annak ellenére, hogy a Tesco alkalmazásában álló teherautó-vezetők juttatásai havonta 60-65 ezer forinttal haladták meg a szektorra jellemző fizetéseket, a vállalat mind a 220 sofőrjét kompenzálja – áll az üzletlánc csütörtöki közleményében.

A Tesco munkaügyi rendszerei, ahogyan azt a lefolytatott hatósági vizsgálatok is megerősítették, összhangban vannak a mindenkori jogszabályokkal – közölte a Tesco, amely szerint természetesen és sajnálatosan 22 ezer munkavállaló esetében nem lehet kizárni az emberi tévedések lehetőségét, így egyedi pontatlanságok előfordulnak. Ugyanakkor, ha a vállalat tudomására jut, hogy valamilyen tévedés történt, azt haladéktalanul és teljes körűen orvosolja, kompenzálja. Ez történik a sofőrök esetében is – közölte a társaság.

Mint ismert, február elején a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) bejelentette, hogy a gyáli logisztikai központ 13 dolgozója felszámolási eljárást kezdeményezett a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ellen, mert a társaság három évre visszamenőleg tartozik nekik a rendelkezésre állási díjak kifizetésével. Ezen felül követelik a társaságtól a rendelkezésre állás ideje alatt elrendelt munkavégzésért járó rendkívüli díjazásukat is.Sporthírek