Minden rendben Kisvárdán – maradhatnak posztjukon a rendőri vezetők

Nem tárt fel mulasztásokat a kisvárdai rendőrkapitányságon elrendelt belső vizsgálat, ezért a parancsnok és helyettese beosztását is megerősítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitány.

Lezárult az átfogó belső vizsgálat, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság vezetője rendelt el a Kisvárdai Rendőrkapitányság átvilágítására, a májusban emberrablás gyanújába keveredett, és emiatt rögtön kirúgott rendőrök ügyével kapcsolatban. Az ellenőrzés tapasztalatait a főkapitány az augusztus 28-án tartott kisvárdai állománygyűlésen összegezte. Mivel a vizsgálat nem tárt fel olyan súlyú mulasztást, mely akár a kapitányság vezetőjének, akár helyettesének fegyelmi felelősségét felvetette volna, a megyei főkapitány mindkettőjüket megerősítette beosztásában. A megyei főkapitány a kisvárdai önkormányzat következő testületi ülésén a városi képviselőket is részletesen tájékoztatja a vizsgálat tapasztalatairól és az elrendelt intézkedésekről – áll a rendőrség keddi közleményében.

A rendőrség májusban összesen nyolc férfit, köztük 3 rendőrt vett őrizetbe, mert elraboltak egy embert, akiért 300 ezer forint váltságdíjat követeltek. Az elrabolt férfi társai ugyanis átverték őket, amikor adózatlan cigarettával üzleteltek, és a rendőröknek olyan dobozokat adtak el, melyekben csak papír volt. A vevők ekkor döntöttek úgy, hogy elfogják a szállítók egyik emberét, és szabadságáért cserébe pénzt kérnek. A gyanúsítottak közül már heten lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak, egyikük, aki ellen hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt emeltek vádat, szabadlábon védekezhet.

A most lezárult belső vizsgálat arra kereste a választ, hogy vannak-e felelősei a kapitányságon annak, hogy három rendőr belekeveredett a súlyos bűncselekménybe.