Minden perc ajándék

Születésnapi ajándékként kilencven perces lehetőséget kapott Gdovin János, a Baktalórántháza VSE labdarúgója.

A vasárnap 38 esztendős futballista Szolnokon hosszú idő után játszott végig egy mérkőzést, egyúttal pályafutása során a mostani volt az első olyan másodosztályú találkozója, amit elejétől a végéig a pályán töltött.

Gdovin János évekig a baktaiak gólgyárosának bizonyult, az utóbbi időben azonban kevesebb lehetőséget kapott, és szombaton sem „eredeti” posztján szerepelt.

Azért nem volt teljesen idegen számomra a középhátvéd szerepkör, hiszen három éve, amikor játékos-edző voltam a csapatnál, egy fél esztendőt eltöltöttem ezen a poszton – mondta Gdovin János. – Az elmúlt héten Deák kiállítása után merült fel, hogy ismét lehetőséghez jutok, a szakolyi edzőmeccs és a héten gyakoroltak alapján számítottam is minderre. Aztán a szombati Kelet-Magyarországban nem láttam a nevem a várható kezdőcsapatban, de a mester biztos csak taktikázott, mert az utazás során rákérdezett: rendben vagyok-e. Ebből már sejtettem, hogy pályára lépek.

A sok nagy csatát megélt futballista a hírek szerint csapata egyik legjobbja volt, vajon hogyan látta az érintett a saját teljesítményét.

Rutinos korom ellenére azért volt bennem drukk, mégis csak régen jutottam szóhoz a kezdőcsapatban, ráadásul éppen Szolnokon, egy jó csapat otthonában tértem vissza – így Gdovin János. – Aztán jó negyedóra múltán láttam, hogy nem lesz semmi baj, a csapatnak is jól ment a játék. A végére azért egy kicsit elfáradtam, ám ha a Budafok ellen ugyanilyen stílusosan játszunk, akkor azt a meccset megnyertük volna.

A jelek szerint Gdovin Jánosnak már csak epizódszerepek jutnak. A korábbi alapember bele tud ebbe törődni?

Természetesen, harmincnyolc évesen már nem vágyok arra, hogy rám épüljön a csapat taktikája – válaszolt az érintett. – Számomra minden pályán töltött perc ajándék, megpróbálok megfelelni az elvárásoknak és a jelenlétemmel talán a fiataloknak is példát tudok mutatni.

– Bodnár Tibor –