Friss hírek

2009.09.25. 08:21

Megöltek egy hajóskapitányt a kalózok

<p>Szomáliai kalózok támadtak meg egy panamai zászló alatt közlekedõ kereskedelmi hajót - írta csütörtökön a BBC. Információjuk szerint a teherhajó Szomália fõvárosába, Mogadishu fõvárosába tartott, amikor a kalózok megtámadták és megölték annak szíriai állampolgárságú kapitányát.</p>

A kalóztámadásban a híradások szerint a teherhajó legénységének tagjai közül is többen megsérültek. A szomáliai hatóságok szerint a hajó kapitányát azután ölték meg a támadók, hogy a férfi elutasította a kalózok követelését. A támadók ugyanis arra kényszerítették a kapitányt, hogy ne térjen be Mogadishu kikötõjébe, de a férfi töretlenül folytatta útját a célpontja felé.

A hajót a híradásban nem nevezték meg, de a szomáliai hatóságok szerint az Afrikai Unió békefenntartói, és a szomáliai rendõrök végül kiszabadították a jármûvet a kalózok fogságából. Az akció részleteit szintén nem közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!