Minden kutya sétálhatott, volt, akit haza is vittek Miskolcon

Minden kutya sétálhatott, volt, akit haza is vittek Miskolcon
Minden kutya sétálhatott, volt, akit haza is vittek Miskolcon
Miskolc – Jól sikerült a Miskolci Állategészségügyi Telep jubileumi, 15-ik nyílt napja, ahol sétáltatásra, simogatásra, vagy akár örökbefogadásra várták az állatbarát érdeklődőket.

Két hetente tartanak nyílt napot a telepen, az elmúlt két alkalommal azonban esős idő fogadta az érdeklődőket, így nem is voltak igazán sokan, tudtuk meg Dovák Bertalanné telepvezetőtől.

„Akár minden nap bővülhetne a telephely lakóinak a száma, olyan sok az elhagyott kutya. Hetven százalékuk már chippel ellátott, és jó részük rövid idő alatt vissza is tud kerülni a gazdájához, bár még mindig találkozunk olyan kutyussal, akinek van ugyan chipje, de nincs regisztrálva. Olyan esetünk is volt, hogy rossz telefonszámot rendeltek a transzponder adataihoz, így nem tudtuk a gazdit elérni” – teszi hozzá.
A szombati nyílt napra rengetegen érkeztek, sokan már visszatérő sétáltatók, és nem is csak egy kutyát sétáltatnak meg.

Veres Nikolett és Bacsó József először jött ide, viszont másik telepen már többször sétáltattak kutyát. Otthon van sajátjuk, de szívesen segítenek. Miután végignézték – és simogatták – az összes lakót a telephely dolgozónak segítségét kérték, hogy olyan kutyust vigyenek ki, amelyik még nem volt kint.

Többen érkeztek takarókkal, plédekkel, hiszen a tél közeledtével ilyen felajánlásokat is vár a telephely az ólak kibélelésére és sokan hoztak magukkal ennivalót is a kutyusok számára. Puskás Gábor, a telep állatorvosa is jelen volt, aki nem csak tanácsokkal látta el az érdeklődőket, de rögtön egy beteg ebet is megvizsgált.

Tíztől kezdődött a nyílt nap, de még dél előtt gazdára talált egy cica és három kutya, igaz egyikük még maradni kénytelen, ugyanis Novákné Simon Krisztina és Novák Gábor egy olyan kutyusba „szeretett bele”, amelyik nem rég került be, így még várni kell pár hetet az örökbefogadással.

ÉM-HI
hirdetés


hirdet�s