Minden jobbikos településen járőrözni fognak az érpataki polgármester emberei

Akt.:
Minden jobbikos településen járőrözni fognak az érpataki polgármester emberei
Minden jobbikos településen járőrözni fognak az érpataki polgármester emberei - © Fotó: Magócsi Márton | abcug.hu
Budapest, Érpatak, Tiszavasvári – Tiszavasváriból a többi jobbikos vezetésű településre is kiterjesztik a Rend és tisztesség nevű programot. Ennek keretében Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester emberei kézi kamerával a kezükben járőröznek a város cigánytelepén, és elkapják azokat, akiket valamiért gyanúsnak találnak. A Jobbik alelnöke azt ígérte, ha kormányra kerülnek, mindenhol ez lesz. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

Minden jobbikos vezetésű településre kiterjesztik a Tiszavasváriban bevezetett Rend és tisztesség programot – jelentette be szerdán Volner János, a párt alelnöke az MTI tudósítása szerint.

A Rend és tisztességet szerdai riportunkban már részletesen bemutattuk. Ez az a program, amelyet az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester vezette Becsület Légiója valósít meg Tiszavasvári cigánytelepén Fülöp Erik polgármester felkérésére. November óta heti két-három alkalommal vonulnak ki Orosz emberei a telepre, ahol áramlopások és uzsora után nyomoznak, kézi kamerájukkal filmre veszik azokat, akiket gyanúsnak találnak.

02

A feljelentéseik nyomán november óta 300 házból kötötte ki az áramot a szolgáltató. A Becsület Légiója tagjai a “békés cigány-magyar együttélés” érdekében készséggel sietnek mindenki segítségére, aki szeretné, hogy – Fülöp Erik szavaival – “betartassák az emberekkel a gyenge magyar törvényeket”. Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik vezetője szerint ezzel megvalósították “a gárda nélküli gárdát”.

Volner szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Tiszavasváriban drámaian javultak a közállapotok, és ha a Jobbik kormányra kerül, az egész országban bevezetik a modellt.

Szurovecz Illés | abcug.hu


Megcsinálták a gárda nélküli gárdát

Tiszavasvári – A jobbikos fellegvár, Tiszavasvári lett az első település, amelyik befogadta Orosz Mihály Zoltánnak, Érpatak polgármesterének a szegények vegzálására és “a gyenge magyar törvények betartatására” alapuló rendpárti modelljét. Tiszavasváriban a kétezer lakosú nyomortelep kitakarításával kezdődött a “Rend és Tisztesség” névre hallgató program, de a Becsület Légiója nevezetű szervezet az áramlopások és az uzsora ügyében is megkezdte a rendcsinálást. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.