Magyarország

2011.04.29. 16:58

Már egy-két nap alatt lehet valakinek honlapja

<p>A jövőben a korábbi két hét helyett egy-két munkanap alatt használatba lehet majd venni a hazai, azaz a .hu-ra végződő domaineket. Ez egyébként megfelel a nemzetközi gyakorlatnak is.</p>

A fejlesztési minisztérium illetékes államtitkársága az elmúlt hetekben kezdeményezett egyeztetéseket, hogy a magyar domainregisztráció két hetes átfutási ideje radikálisan rövidüljön le. A napokban született egyezség alapján a jövőben akár egy-két munkanapra csökken a magyar, azaz a .hu végződésű domainek regisztrációja. A tárca közleménye szerint a megváltozott rendszer az esetleges jogsértő igények kiszűrését továbbra is biztosítja azzal, hogy az igényelt domain feltételes használatba adása mellett 8 belül lehet azzal kapcsolatban panasszal élni.

A lépéssel a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően Magyarországon is gyorsan használhatóvá válnak a megigényelt domainek, így a hazai vállalkozások szinte azonnal a világhálóra léphetnek szolgáltatásaikkal és termékeikkel - fogalmaz a minisztérium.

Itthon egyébként a hazai domainek regisztrációs gyakorlatának felügyeletét az Internet Szolgáltatók Tanácsa látja el, a domain-regisztrációt pedig a vele szerződésben álló, magyarországi internetszolgáltatók.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!