Minden harmadik magyar elutazik pünkösdkor egy felmérés szerint

Minden harmadik magyar elutazik pünkösdkor egy felmérés szerint
Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – A pünkösdi hosszú hétvégére minden harmadik magyar tervez utazást, az Oszkár.com Telekocsi felmérése szerint ugyanakkor sokan majd csak az utolsó pillanatban döntenek programjukról.

Az MTI-nek csütörtökön küldött online kutatás szerint a legtöbben Budapestről indulnak, és várhatóan Miskolc, Pécs és Nyíregyháza felé veszik az irányt. Az utazni indulók sem szánnak sokat az ünnepekre, fejenként mindössze 20 ezer forintból szeretnék kihozni a hétvégét. Az otthonmaradók egytizede munkával tölti a júniusi hosszú hétvégét.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben autóval utaznak, ezt követi a vonat és a busz.
A válaszadók fele egyáltalán nem figyeli a hosszú hétvégéket. Egy-egy szabadnappal is mindössze a megkérdezettek egyharmada szokta megtoldani. (Jövőre kilenc hosszú hétvége lesz.)

A Szállás.hu adatai szerint 30 százalékkal nőtt a foglalások száma a pünkösdi hosszú hétvégén egy átlagos június eleji hétvégéhez képest. Az útra kelők többsége Siófokon, Egerben és Szegeden tölti a hosszú hétvégét, sokan utaznak Budapestre és Hajdúszoboszlóra is.

A legtöbben vendégházban vagy apartmanban töltik az elővakációt, és ötből egy vendég SZÉP-kártyával rendezi a számlát – a Szállás.hu felmérése szerint. A magyarok átlagosan 2 napot fordítanak a felüdülésre, és egy szállásfoglalásra átlagosan 40 ezer forintot költenek.

– MTI –