Minden gyógyulás hatalmas siker

Minden gyógyulás hatalmas siker
„A 20 év alatt 614 leukémiás és daganatos beteg gyermeket láttunk el intézményünkben. Az ő gyógyulási esélyeik javítását tűztük ki célul annak idején…”

 „A 20 év alatt 614 leukémiás és daganatos beteg gyermeket láttunk el intézményünkben. Az ő gyógyulási esélyeik javítását, ellátási lehetőségeik fejlesztését, kivizsgálásuk korszerűsítését, gondozásukat, társadalmi visszailleszkedésüket, és családjaik gyógyulásba vetett hitét támogatta és erősítette rendszeresen, sokrétűen és a legközvetlenebb formában az Alapítvány – mondta el Dr. Kiss Csongor professzor, kuratóriumi elnök, a Gyermekhematológiai- Onkológiai Központ vezetője a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Elméleti Tömbjében, ahol május 1-jén tartotta alapításának 20 éves évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepségét a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

Kell a segítségük

Dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök kiemelte, hogy az alapítványok, civil szervezetek világszerte a jogi szabályozás mellett a civil kontroll gyakorlásával segítik az egészségügyi intézmények működését. Adományaik jelentős forrásokat biztosítanak az egészségügyi ellátáshoz, éppúgy, mint az orvostudomány fejlődését szolgáló kutatás és szakképzés számára. Így a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány is a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum egyik kiemelt feladatát, a gyermekkori vérképzőszervi és daganatos betegségek színvonalas ellátását, gondozását támogatja igen hatékonyan. Az Alapítvány támogatása nem szorítkozik a látványos programok szervezésére. Rendkívül jelentős forrásokat fordítanak a betegellátás komfort-feltételeinek biztosítására, műszerek beszerzésére, a teljes testi-lelki helyreállást segítő munkatársak alkalmazására.

HBN