Minden csomag után pénzt kér a Wizz Air

Wizz Air gép
Wizz Air gép
Péntektől az október 27-e utánra foglalt járatok esetében már minden feladott csomag után fizetni kell a Wizz Air diszkont légitársaság utasainak – derül ki a cég közleményéből.

A piacvezető magyarországi fapados társaság ezzel szeretné még gyorsabbá tenni a csomagkezelést és a beszállást.

A Wizz Air tavaly októberben vezette be, hogy az egynél több feladott csomag után díjat számol fel, mostantól tehát már egy bőröndért is. Foglaláskor 780, utólag – telefonon vagy a repülőtéren megrendelve – 1600 forintot kér. A cég arra szeretné ösztönözni utasait, hogy minél kevesebb csomagot vigyenek magukkal, mert ezzel is időt takarítanak meg a beszálláskor – hangsúlyozza a közlemény.

A díjfizetést pénteken léptette életbe a légitársaság, de azokra nem vonatkozik, akik már ezelőtt lefoglalta jegyét október 27-e utáni járatra.

Az intézkedés nyilván összhangban van azzal a fapados üzleti szemlélettel, amely a járatok rendkívül magas, 80-90 százalékos kihasználtságára törekszik, és a gépek legfeljebb fél órát töltenek a nem frekventált helyen lévő, ezért olcsóbb repülőtereken. Ha kevesebben adnak fel csomagot, és ezzel gyorsabban fordulnak a gépek, tovább csökkennek a költségek.