Minden bevételi rekordot megdöntött az új Batman-film

115,3 millió dolláros bevételt hozott a hétvégén Észak-Amerikában a legújabb Batman-film, a “Sötét Lovag” – derült ki a vasárnap este nyilvánosságra hozott hollywoodi adatokból. Ezzel a Christian Bale és Heath Ledger főszereplésével készült képregény-adaptáció túlszárnyalta a hétvégi bevétel eddigi rekorderének eredményét: a “Pókember 3” 2007 májusában 151,1 millió dollárt fialt három napja alatt.

A “Sötét Lovag” a januárban gyógyszertúladagolásban elhunyt Heath Ledger utolsó alakítása, az új Batman-filmben Jokert játsza. Kritikusok szerint jövőre posztumusz Oscar-díjat is kaphat szerepléséért.

A legújabb Batman-film pénteken már napi bevételi rekordot is döntött 67,85 millió dollárral.

Egyébként még soha nem váltottak annyi jegyet az észak-amerikai mozikban, mint az elmúlt három napban, így az összbevétel is rekord lett: 253 millió dollárt költöttek mozijegyekre. Az eddigi rekordbevétel 2006 július 7-én termelődött, akkor 218,4 millió dollár volt.

A friss filmes bevételi lista második helyén a Mamma Mia! című musical debütált, az Abba-slágerekkel teli zenés film 27,6 millió dollárt hozott a mozipénztáraknál a hétvégén. A filmlista harmadik helyére a legújabb Will Smith-film került: a Hancock 14 millió dolláros bevételt zsebelt be a hétvégén.