Minden az energián múlik!

Akt.:
Miskolc – Az Észak-magyarországi Munkaadói és Gazdasági Közösség következő nyilvános rendezvényének vendége Kaderják Péter közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdálkodási Kutatóközpontjának vezetője lesz.

A közelmúltban két hasonló rendezvény volt nagy érdeklődés mellett. Tavaly év végén Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, januárban pedig a volt pénzügyminiszter, Bod Péter Ákos volt a vendég. Az esemény moderátora Nagy Aladár lesz. Kaderják Péter előadásának címe: A XXI. század energetikai kihívásai. A rendezvény időpontja: 2017. április 7., péntek. 14 óra. Helyszíne: City Hotel Miskolc**** nagyterem.

Az előadásban többek között szó lesz a magyar (hivatalos ) energiastratégiáról, a fő energiahordozókról (készletek, kitermelés, felhasználás) a hő- és villamosenergia-termelés, -szállítás és -felhasználás helyzetéről (kapacitások, technológiák, infrastruktúra, hatékonyság). A fő fogyasztók (épületek, gazdaság, közlekedés) tipikus jellemző vonásai (hasznosítás, környezetszennyezés) és a műszaki, gazdasági és politikai vonatkozások (korszerűség, árak, függőség) kapcsolata is szóba kerül majd. Ez utóbbi amúgy is napirenden van, amit az átlag fogyasztó „rezsiharc” néven ismert meg.

ÉM