Milyen szempontok alapján választanál albérletet?

albérlet
albérlet
A mai körkérdésünk aktualitását az adta, hogy hamarosan kezdődik az iskola,újra megtelnek az albérletek hallgatókkal. Ma arra voltunk kíváncsiak, hogy az utca embere,milyen szempontok alapján keresne albérletet?

– Lakást úgy választanék, hogy egyrészt minél közelebb legyen az iskolához és másrészt ki tudjam fizetni az albérlati díjat és a rezsit. Az is fontos lenne, hogy a szüleimnek ne legyen ez teher! Legszívesebben egy garzont bérelnék az ismerőseimmel vagy a barátnőimmel.
Ecsedy Laura
tanuló

 

– Én a belvárosban vagy az egyetemhez közel vennék ki egy albérletet. Többen laknánk benne, így a rezsit is jól el tudnánk egymás között osztani. Lényeges, hogy jól felszerelt és igényesen kialakított legyen. Ami a legfontosabb számomra, hogy legyen külön szobám!
Kanda Nikoletta
főiskolai hallgató

 

– Szerintem egyedül fenntartani egy albérletet nehéz lenne, ezért jó, ha többen laknánk együtt. Egyedül nehezebben menne! Nekem döntő szempont lenne a választásánál, hogy a városcentrumban legyen és jól megközelíthető. Az sem ártana, ha parkolóhely is van a környékén.
Hevessy Dorottya
tanuló

 

– Ha még iskolába járnék döntésem befolyásolná, hogy csendes helyen lakjak. Aztán a szomszédaimra is kíváncsi lennék! Kényelmi szempontok miatt egyedül bérelném az albérletet. Szerintem kaukciót jogosan kéri a főbérlő, de úgy fer ha felmondáskor visszaadja!
Andruk Szilvia
könyvelő

 

– Elsőnek is megnézném milyen fekvésű a lakás és milyen állapotban van a fűtőrendszere. Aztán figyelembe venném, hogy közlekedési eszközökkel jól elérhető legyen az albérlet. Egyedül semmiféleképpen nem laknék, inkább többen bérelnénk.
Hodosi Anett
egyetemista hallgató