Friss hírek

2009.01.07. 10:12

GAZDASÁGI VÁLSÁG :Öngyilkos lett az egyik leggazdagabb német üzletember

<p>A kezdeti feltételezésekkel szemben nem közlekedési baleset áldozata lett Adolf Merckle a hét elején. Németország egyik leggazdagabb iparmágnása a pénzügyi válság miatt követett el öngyilkosságot - értesült a ZDF tévéállomás.</p>

A Magyarországon is egy évtizede jelenlévő gyógyszeripari vállalat a Ratiopharm és más nemzetközi konszernek tulajdonosa, Adolf Merckle január 5-én vetette magát egy vonat elé Németországban. A hétfő esti tragédia révén eddigi legillusztrisabb áldozatát szedte az Európai Unióban a gazdasági krízis.

A ZDF közszolgálati tévéállomás szerdai értesülései szerint a családja számára hátrahagyott búcsúlevelében a pénzügyi válsággal indokolta öngyilkosságát az idős férfi. Elemzők szerint Merckle családi vállalkozásai téves tőzsdei spekuláció révén, főleg Volkswagen-részvényekkel több 100 millió eurót veszítettek az elmúlt hónapokban.

Az NSZK ötödik leggazdagabb, milliárdos iparmágnásaként és üzletembereként számon tartott Merckle márciusban ünnepelte volna 75. születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!