Milyen műanyag redőnyt válasszak?

Milyen műanyag redőnyt válasszak?
Vélhetően senki számára nem ismeretlen szituáció, amikor egy lakásfelújítás vagy vásárlás keretében szembesülünk a ténnyel, hogy ki kell cseréltetni a már elavult redőnyöket egy korszerű és strapabíró műanyag redőnyre. Hová forduljunk ilyenkor információért?

A redony-napellenzok.hu oldal egy megbízható, redőnyök és napellenzők, na meg szúnyoghálók szerelésével foglalkozó vállalatot takar. Az új típusú fehér műanyag redőny nagyon népszerű választás, ha valaki hatékony, de elfogadható árú árnyékolóra vágyik.

Az általuk használt Lindab redőnytok egy acéllemez, amit bevontak egy műanyag réteggel, majd felületkezelés gyanánt kapott egy olyan réteget, ami maximálisan megvédi a rozsdásodás ellen. Emiatt hiába van kitéve a környezeti hatásoknak, azok nem ártanak neki, így hosszú élettartammal számolhatunk. Hőszigetelésként is funkcionál a redőnylamella a maga 37 milliméterével. Ezek mindegyike fedett, aminek köszönhetően teljesen zárt állapotban maximális fényzárást biztosítanak.

Szerencsére bármilyen nyílászáróra a legnagyobb hatékonysággal felszerelhető. Sőt, ami még praktikusabb: van olyan lehetőség, hogy a redőny egyben kerül felszerelésre a szúnyoghálóval. Ebben az esetben a redőnnyel együtt egy tokba tekeredik fel, de külön lefutósínnel rendelkezik. Ilyenkor a szúnyogháló esik közelebb az ablakhoz, míg a redőny van kívül. Ezt általában kombi redőnynek nevezik, és rendkívül okos választás, hiszen két legyet ütünk egy csapásra. Arról nem is beszélve, hogy egy szereléssel készen is van az egész, így nincs több kényelmetlenség.

Aki nyáron próbált már nyitott ablaknál aludni, de ez közel lehetetlen volt a sok berepülő szúnyog, muslica és egyéb rémségek terrorja miatt, az igazán tudja értékelni egy kombi redőny lehetőségét. Ha már a nyárnál tartunk, egy redőny igen hatékony védelmet tud nyújtani a nappali forróság ellen. Ennek hála, akár 3-4 fokkal is hűvösebb lehet bent a levegő, mint kint. Igaz ez nagyban függ attól is, hogy milyen a nyílászárók minősége, milyen adottságokkal rendelkeznek. Ma már a műanyag redőnyöknek hála nem kell attól tartanunk, hogy azok károsodnak, rozsdásodnak vagy egyéb módon tönkre mennek, ami nemcsak nem esztétikus, de funkcionálisan sem a legjobb döntés.

Érdemes tudni, hogy különböző redőnyméretekhez különböző tokmagasságokkal kell dolgozni. Erről egy hasznos táblázatot is találhatunk a cég weboldalán.

Amennyiben még mindig nem kapott elegendő információt a redőnyökről, vagy nem tudja, hogy melyiket válassza, most már nem kérdés, hogy kik segíthetnek a jó döntésben.

– PR cikk –

Címkék: ,