Milliós dohányt rejtett a tároló Borsodban

Akt.:
Milliós dohányt rejtett a tároló Borsodban
© Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóság
Tiszatardos – Csaknem másfél millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát és fogyasztási dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszatardoson egy magánházban. Az illegális dohánytermékeket a ház egyik tárolójában rejtették el. A 800 doboz cigarettát és a vágott dohányt a pénzügyőrök lefoglalták, a ház tulajdonosa ellen pedig orgazdaság bűntett miatt kezdeményeztek eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Közérdekű bejelentésre érkeztek a házhoz a pénzügyőrök. A ház tulajdonosa felszólításra azonnal átadta az egyenruhásoknak a tárolóban lévő dohánytermékeket. Összesen 800 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta és több, mint 6 kilogramm, félkilós csomagokba porciózott fogyasztási dohány került elő a hátsó helyiségből.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóság Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóság ©

Az adózatlan termékeket a pénzügyőrök lefoglalták. Az ingatlan 44 éves tulajdonosa elismerte, hogy némi haszon reményében, eladásra szánta a tárolóban fellelt dohánytermékeket. Beszerzésük forrására azonban már “nem emlékezett”. A nő ellen orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóságának sajtóreferense.

– Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóság –