Milliárdos fejlesztések a Boschnál

Akt.:
Milliárdos fejlesztések a Boschnál
Milliárdos fejlesztések a Boschnál - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Újabb nagyszabású projekt indult a miskolci kéziszerszám-gyárban.

Egy több mint 1,6 milliárd forintos projekt lezárult, egy több mint 2,2 milliárd forintos fejlesztés pedig elindult a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél. Az előbbi keretében új generációs kerti szerszámgépeket, utóbbi esetében pedig innovatív elektromos kéziszerszámokat fejlesztettek, illetve fejlesztenek a miskolci gyárban – hangzott el azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelentette be, hogy tavaly novemberben megkezdődött a famegmunkáló elektromos szerszámok gyártása. Jelenleg 70 fő dolgozik a faipari szegmensben, de 2016 végéig folyamatosan közel 350 munkahelyet töltenek fel Miskolcon.

A Bosch-ról szólva a miniszter kiemelte: a cégcsoport immár a harmadik legnagyobb külföldi tulajdonú termelő vállalat és az ötödik legnagyobb munkáltató Magyarországon. Mint mondta: a Bosch-csoport elkötelezettsége Magyarország iránt hozzájárul a munkahelyek számának és a beruházások értékének növeléséhez, a gazdaság versenyképességének javításához.

ÉM-UM


Varga Mihály: a gazdaság növekedése fenntartható és stabil marad

Miskolc, 2015. március 4., szerda (MTI) – Magyarország gazdasági növekedése 2015-ben is fenntartható és stabil marad, a 2,5 százalékos növekedési előrejelzés továbbra is reális – mondta Varga Mihály Miskolcon szerdán a német érdekeltségű Bosch konszern gyárában. tovább »