Milliárdok – fejlesztésre a felsőoktatásban

Nyíregyháza – Brüsszel már befogadta az operatív programot, a következő időszakban a pályázatokban leírtak megvalósítása következik, hogy a pedagógusképzés új tartalmak és módszerek befogadására is alkalmas legyen.

Egymáshoz közel álló programcsaládról, a pályázati lehetőségekről, valamint a megvalósításról esett szó azon a tanácskozáson, amit a Nyíregyházi Főiskolán rendeztek kedden.
A kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben és a KOTTA (Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében) a humán erőforrás fejlesztésének egy-egy oldalát jelentik.

A következő években 1600 milliárd fordítható a humán erőforrás fejlesztésére. Brüsszel már befogadta az operatív programot, a következő időszakban a pályázatokban leírtak megvalósítása következik, hogy a pedagógusképzés új tartalmak és módszerek befogadására is alkalmas legyen.

A támogatások felhasználasa után korszerű pedagógiai eszközök állnak majd rendelkezésre ahhoz, hogy a képzés is megfeleljen a követelményeknek.

– Nagy István Attila –