Helyi közélet

2011.11.29. 16:32

Elkészül majd Pácinban Nagy Attila mellszobra?

Pácin - 2010-es megválasztását követően Barati Attila, Pácin polgármestere azt mondta, tervei között szerepel az is, hogy szobrot állítanának a Pácinban született színésznek, Nagy Attilának.

Pácin - 2010-es megválasztását követően Barati Attila, Pácin polgármestere azt mondta, tervei között szerepel az is, hogy szobrot állítanának a Pácinban született színésznek, Nagy Attilának. A színész – aki a főiskola elvégzése után a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződött először és akinek a Miskolci Nemzeti Színháznál már állítottak egy szobrot – számtalan színpadi szerepe mellett felejthetetlen alakítást nyújtott A kőszívű ember fiai című film Palvicz őrnagyaként, de ugyancsak emlékezetes szerepeket játszott az Abigél és az Egy óra múlva itt vagyok tévésorozatokban.

– A szobor állításáról most sem tettünk le, de egy ilyen alkotást nem lehet fából elkészíteni – mondja Barati Attila. – Ha méltó emléket akarunk állítani Nagy Attilának, akkor bronzból szeretnénk elkészíttetni a szobrot. Egy ilyen alkotás azonban legalább 4-5 millió forintba kerülne, ennyi pénze pedig sajnos nincs a településnek.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában