Mikor hozzák helyre a főutcai házakat Miskolcon?

Mikor hozzák helyre a főutcai házakat Miskolcon?
Véget ért a halálos sukkóbaleset kapcsán szervezett vitafórumunk. Mikor hozzák helyre a főutcai házakat? Kinek a pénzéből? Mikor lesz belőle valami? Ezekre a kérdésekre próbáltunk választ keresni. 

A vita apropója az a sajnálatos haláleset, amely még augusztusban történt a miskolci főutcán: egy lezuhanó stukkó agyonütött egy járókelőt. Káli Sándor polgármester a történtek után felszólította az ingatlantulajdonosokat: vizsgálják meg az épületek homlokzatát, és hárítsák el azokat a hibákat, amelyek életveszélyesek. Ez azonban nem ilyen egyszerű. A vitafórumon elhangzott, ahhoz, hogy a felszólításnak biztosan foganatja legyen, törvénymódosításra van szükség.
Ezt kezdeményezte Fedor Vilmos alpolgármester (egyben országgyűlési képviselő), aki fórumunk vendégeként számolt be a történtekről. A vita során kiderült, a megoldáshoz közelebb vihetne, ha egyrészt nyilvánosságra kerülne a lelakott épületű házak tulajdonosainak listája, s ha elérhetné a hatóság, hogy – párhuzamként elhangzott, a kocsik is csak műszakival járhatnak – a házakban működő üzletek, szolgáltatások „működési engedélyét” is visszavonhatnák. A fórumon elhangzottakról hamarosan részleteiben számolunk be.