Helyi közélet

2011.11.21. 14:55

Novemberben még rendben

Pálháza - Az ország legkisebb városa hitelfelvételben sem nagyon reménykedhet.

Pálháza - Az ország legkisebb városa hitelfelvételben sem nagyon reménykedhet.2012 januárjában polgármester-választást tartanak Pálházán, miután a közelmúltban lemondott a 2010-ben a város önkormányzati vezetőjének megválasztott Moravszki Zsolt. Egyelőre még nem tudni, kik indulnak a megüresedett posztért, de az biztos, nem lesz könnyű dolga a következő polgármesternek, hiszen a település nincs könnyű anyagi helyzetben.

Közel négymillió

Az önhiki pályázat első körében 317 ezer forintot kaptunk, a második körben 3,5 milliót – mondja Szuetta József alpolgármester, aki a választásig a polgármesteri teendőket ellátja Pálházán. – Kevés, persze, hogy kevés, de a környező települések sajnos még ennyit sem kaptak. Az idősek napközijét, az orvosi körzetet, a közétkeztetést pedig működtetni kell úgy, hogy tudjuk, a társult települések a működtetési költségekhez nem tudnak a kellő mértékben hozzájárulni. Hitelt sem nagyon tudunk felvenni, mert nagyon sok már most is a hitelünk. Ez a 3,5 millió forint arra volt elég, hogy a béreket ki tudtuk fizetni az önkormányzati dolgozóknak. Novemberben még rendben vagyunk, de azt még nem látjuk, decemberben miből fogunk bért fizetni.

-BG-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában