MIHŐ: Rövid nyári szolgáltatási szünet a távhőrendszeren

Akt.:
MIHŐ: Rövid nyári szolgáltatási szünet a távhőrendszeren
Miskolc – A MIHŐ Kft. évről évre mindent megtesz annak érdekében, hogy a távhőszolgáltató rendszer teljes leállással járó nyári karbantartását a lehető legrövidebb idő alatt elvégezze. Ennek eredményeképp – a hosszan elhúzódó karbantartási időhöz viszonyítva – már a nagy városrészeket érintően is csak két nap a nyári karbantartási időszak.

Az avasi városrészben és a belvárosban az ütemezett munkálatok miatt 2015. június 23-án (kedden) 00.00 órától előreláthatólag 2015. június 24-én (szerda) 24.00 óráig szünetel a használati melegvíz-szolgáltatás.

Diósgyőr városrészben a nyári karbantartás miatt 2015. augusztus 25-én 08:00 órától 16:00 óráig szünetel a használati melegvíz-szolgáltatás.

Bulgárföld városrészben idén nem várható szünet a használati melegvíz-szolgáltatásban.

Az egyes városrészeket érintő karbantartási időpontokon kívül egyes hőközpontoknál, vagy kisebb ellátási területeken lehet néhány órás szolgáltatási szünettel járó karbantartás. A távhőszolgáltatási szünet alatt a melegvíz-csapokból hideg víz folyik, amit a melegvízmérő-óra érzékel és mér, ez indokolatlan többletköltséget okozhat. Ennek elkerülése érdekében a MIHŐ Kft. javasolja, hogy a karbantartás ideje alatt a melegvízmérő-óra előtt lévő szerelvényt zárják el – tájékoztatta a Borsod Online-t Pásztor Imre, a Miskolc Holding Kommunikációs vezetője.