Friss hírek

2010.03.10. 17:54

Nem Pintér Sándor cégénél volt házkutatás ügyvédjük szerint

<p>Nem Pintér Sándor korábbi belügyminiszter cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálatnál tartottak házkutatást a vámnyomozók szerdán délelõtt - ezt mondta a Független Hírügynökségnek a cég jogi képviselõje délután. A Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága közben annyit közölt, hogy szerdán több helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót: több embert elõállítottak és õrizetbe vettek, részleteket azonban nem tudni.</p>

A vámnyomozók szerdán Budapesten és Pest megyében több helyszínen egy összehangolt akciót hajtottak végre. A különösen nagymértékû adóhiányt okozó adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt indult nyomozás kapcsán több embert elõállítottak és õrizetbe vettek - közölte a Független Hírügynökséggel a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnokságának sajtóosztálya. A közlemény szerint több, a bûncselekmény-sorozattal érintett, illetve több, az adócsalás leplezésével összefüggésbe hozható vállalkozásnál történtek úgynevezett nyomozati cselekmények. A házkutatásokkor a pénzügyõrök különféle dokumentumokat, bizonylatokat és adathordozókat foglaltak le. A VPOP további részleteket azonban egyelõre nem közöl.

Házkutatás volt szerdán a XIV. kerületi, Angol utcában is, ahol a Civil Biztonsági Szolgálat székháza található. Szabó Iván, a CBSZ jogi képviselõje a Független Hírügynökség kérdésére leszögezte, hogy náluk sem házkutatás nem volt, sem pedig nyomozás nem folyik ellenük. A vámnyomozók a cég egyik bérlõjénél tartottak házkutatást, a CBSZ-tõl mindössze a bérleti szerzõdést kérték el.

A házkutatás - úgy tudni - az Eclipse Zrt-nél volt, ez a cég az egyik bérlõje a Civil Biztonsági Szolgálatnak. A hirado.hu értesülései szerint a cég vezérigazgatóját õrizetbe vették.

A Független Hírügynökség kereste az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt-t, de egyelõre senkit sem sikerült elérni a társaságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!