Mihályi Péter tudna maga helyett jobb jelöltet az egészségügyi tárca élére – ATV

Egyelőre nem kapott felkérést az egészségügyi miniszteri posztra Mihályi Péter, bár beszélt politikusokkal az utóbbi időben. A közgazdász ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta péntek este. “Nem én lennék a legjobb jelölt, és próbáltam is tanácsokat adni a politikusoknak, hogy ki lenne a legjobb” – fogalmazott.

Az elmúlt napokban Mihályi Péter neve is megjelent a sajtóban, a lehetséges egészségügyi miniszter-jelöltek között. A közgazdász a műsorban nem válaszolt arra a kérdésre, hogy igent mondana-e a tárcavezetői posztra, ha felkérnék. “Nem tudom, ezt akkor kell megbeszélni, amikor a konkrét felkérés ott van. Most még nem tartunk ott” – mondta.

Mihályi Péter beszélt arról is, hogy a több-biztosítós modell bevezetésével szerinte “már réges-régen elkéstünk”. Már 2008. január elsején el kellene kezdeni az átjelentkezéseket, és onnantól kezdődne a rendszerre való átálláshoz vezető hosszú időszak – mondta.

Korábban a sajtóban felmerült Repa Imre neve is az egészségügyi miniszteri posztra. A kaposvári kórház főigazgatója egy péntek reggeli televíziós műsorban azonban azt mondta, hogy nem kínálták fel neki a lehetőséget, nem tárgyalt erről senkivel, mivel “sok a dolga”.