Migránsok halála – DK: tanulni kellene a tragédiából

Brüsszel, 2015. augusztus 28., péntek (MTI) – Tanulni kellene az Ausztriában felfedezett kamionban meghalt menekültek tragédiájából – reagált a történtekre pénteken Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője.

“A Demokratikus Koalíció mindenekelőtt részvétét fejezi ki a háború elől menekülő emberek borzasztó és értelmetlen halála miatt” – áll a politikus közleményében.

A párt szerint a 71 halálos áldozatot követelő tragédiának sok felelőse van, az embercsempészektől kezdve egészen az “újabb és újabb szigorításokat bevezető Orbán-kormányig”. “A menekültek börtönnel, fegyveres határőrizettel és különböző szigorításokkal történő fenyegetése olyan tévút, amely további ilyen és ehhez hasonló tragédiákhoz vezethet” – fogalmaz közleményében a párt.

A Demokratikus Koalíció úgy véli: ha a kormány nem változtat eddigi menekültpolitikáján, az szerintük azt jelenti, hogy vagy nem érti a helyzetet, vagy teljes felelőssége tudatában járul hozzá ilyen megdöbbentő és szörnyűséges események bekövetkeztéhez.

Csütörtök délelőtt a magyar határtól Bécs felé vezető autópályán fedezték fel az osztrák hatóságok azt az ideiglenes magyar rendszámmal rendelkező teherautót, amelynek a rakterében több mint 70 ember, vélhetően migráns holttestét találták meg.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s