röplabda

2020.04.14. 11:00

Számítottak arra, hogy majd ez a döntés születik

Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabdaszövetség is.

Molnár István

Forrás: ÉM

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as szezon hazai bajnoki és kupasorozatait. Az MRSZ honlapján megjelent közlemény kiemelte, hogy a magyar kormány által határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozás miatt „a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor”, így az elnökség a teljes felnőtt- és az U15-ös korosztályig az összes utánpótlás teremröplabda-bajnokságot befejezetté nyilvánította. A döntés részeként a közlemény kijelentette, hogy a bajnokságokban nem kerülnek kiosztásra helyezések. A nemzetközi kupaindulásról az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki és kupaeredmények figyelembevételével döntenek.

Konszenzusosat hoznának

– A kiesés és a feljutás kérdéskörét még az ezt követő konzultációk során fogjuk eldönteni, egészen pontosan mindegyik, feljutásra esélyes csapatot nyilatkoztatni fogjuk a következő szezonra vonatkozó szándékáról. Nem akarjuk most eldönteni, hogy a jövő évi bajnokságban ki hol szerepeljen, hanem azoknak, akiknek van esélyük feljutni, ezt az esélyt továbbra is szeretnénk megadni – nyilatkozta Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára, aki szerint konszenzusos döntést kívánnak hozni a kérdésről.

Megyénk legmagasabb szinten jegyzett együttese, a Vegyész RC Kazincbarcika férfigárdája a negyedik helyet szerezte meg a Magyar Kupában, a bajnokságban, az Extraligában pedig a második helyen állt a Pénzügyőr SE mögött, amikor félbeszakadtak a küzdelmek.

Nyárig talán tisztábban

– Sejteni lehetett, hogy ez lesz a döntés, hogy a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet el fog húzódni, s emiatt nem lehet majd befejezni a szezont – mondta érdeklődésünkre Tóth Milán, a VRCK csapatmenedzsere. – A szövetség a mi véleményünket is kikérte, s mi is ezen állásponton voltunk. A sporteseményeken több száz ember mozog egy helyen, egy időben, még az utánpótlástornákon is majdnem százan vannak a bírókkal, a személyzettel együtt. A nemzetközi kupaindulásról ebben a pillanatban korai bármit is nyilatkozni, már csak azért is, mert elképzelhető, hogy a nemzetközi szövetség esetleg bevezet bizonyos könnyítéseket a kontinentális kupákra. Nevezni ezekre a sorozatokra nyáron kell, addig remélhetőleg már mindenki valamelyest tisztábban fog látni. A keret tagjai továbbra is végzik becsülettel a munkát, hiszen nekik sem érdekük, hogy leeresszenek, egy profi sportolónak kondiban kell tartania magát. A venezuelai–magyar kettős állampolgár, Páez itt van Barcikán, és a görög Efraimidis is. Náluk még komolyabb intézkedéseket vezettek be, háromszor próbáltunk neki repülőjegyet szerezni, de a járatát mindannyiszor törölték. Kérte is, hogy ha nem lenne akadálya, akkor még maradna, amire mi jeleztük, hogy természetesen. Ugyanis senkit sem szeretnénk kellemetlen vagy még nehezebb helyzetbe hozni.

Kézilabda: nemzetközi indulók lehetnek

A 2019/20-as nemzetközi sorozatokon a következő együttesek vettek részt:

Bajnokok Ligája, férfiak: Telekom Veszprém, Mol-Pick Szeged (szabadkártyásként).

EHF-kupa, férfiak: Grundfos Tatabánya KC, Balatonfüredi KSE, Csurgói KK.

Bajnokok Ligája, nők: Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria (szabadkártyásként).

EHF-kupa, nők: Siófok KTC Kft., Érdi Sport Kft., Váci NKSE, DVSC Schaeffler.

Az MKSZ ezeket a csapatokat kívánja benevezni, amennyiben élnek az indulás jogával. A lista persze még nem tekinthető véglegesnek, hiszen átalakul a Bajnokok Ligájának rendszere és az európai szövetség csak később dönt a szabadkártyásokról.

(A borítóképen: Páez [szemben] Barcikán van)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában